Anne-Kee Deelen

Anne-Kee Deelen, @A-Kee storyteller

Mijn moment

Als ik denk aan mijn zakelijke moment van 2011, denk ik onmiddellijk aan die ene mooie zomerdag aan het strand. Samen met Arianne Wienke lag ik die dag op mijn buik in het zand te spelen met playmobiel, bootjes en zelfgemaakte monsters. Af en toe gierend van de lach, jaloers gadegeslagen door menig kind en met de zon brandend op ons hoofd. Klinkt misschien niet al te zakelijk, maar voor Arianne en mij is het serieuze business. We waren een film aan het maken voor onze presentatie over digital storytelling ter gelegenheid van de opening van Seats2Meet Station Amersfoort. Het werd het begin van een succesvolle samenwerking. We hebben inmiddels samen een aantal hele leuke presentaties en workshops gegeven en daar gaan we het volgende jaar mee door. Ook gaan we verder met het maken van creatieve filmpjes, al dan niet in samenwerking met organisaties die hun verhaal co-creërend willen vormgeven. Verder bij voorkeur over thema’s die verbonden zijn aan Society 3.0. We noemen onszelf ook wel de minstrelen van Society 3.0, met een knipoog uiteraard.

Mijn persoonlijke moment van 2011 was er een van hele andere orde. Het was een moment van stilte. Echte stilte. Het was mijn meest ten volle beleefde moment van 2011. Van top tot teen was ik aanwezig. Volledig bewust. Op dat moment wetende wie ik ben, mijn essentie voelende. En toen de uitdaging om daar woorden aan te geven. Maar verder dan het benoemen van de stilte kwam ik niet. Ik was de stilte. En ook nu lukt dat niet, vrees ik niet. Het voelde enorm verbonden en rustig. Ik was op dat moment omringd door zo’n 25 vrouwen ter afsluiting van een retraite. Het was jaren geleden dat ik iets dergelijks had gedaan en het voelde als een warm bad. In mijn beleving is de wereld echt aan het veranderen en is die verandering de afgelopen maanden sterk toegenomen. Zelden heb ik zo’n harmonieuze groep vrouwen meegemaakt. Vier dagen samen zijn, zonder gedoe, geroddel, jaloezie en gezeur, maar in plaats daarvan elkaar dragend en aanmoedigend, vanuit kracht en met speelsheid. Ik lees en hoor steeds vaker over de terugkeer van de oervrouwelijke kracht. Voor mij waren deze dagen het bewijs dat er wel degelijk iets aan de hand is op dit gebied. En als die kracht samenkomt met de oermannelijke (al dan niet innerlijk) kunnen er wonderen gebeuren. Het zou me niets verbazen als in 2012 steeds meer wonderen het licht gaan zien.

Ik wens iedereen dan ook veel wonderen in 2012!

2 gedachten over “Anne-Kee Deelen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven