Annette Dolle

Vandaag. Vandaag is het mooist. Dat is wat ik geleerd heb afgelopen jaar. Natuurlijk wist ik dit al. We weten dit immers allemaal al. Dat we alleen maar ‘Vandaag’ kunnen ontvangen wat ‘Vandaag’ te bieden heeft. Maar zo vaak. Per ongeluk. En onbewust. En gewoon omdat het handig is. Vergeten we dat. We vergeten Vandaag.

Want we hebben plannen en ideeën. Afspraken en verplichtingen die we nakomen. En ook dat hoort er bij. Je kunt niet ieder moment stil staan bij drie dubbel gelaagde handelingen. Je zou er doodmoe van worden. De afgelopen jaren leek de wereld [en dus het leven] steeds meer Maakbaar te worden. Generatie zoveel: Kan alles creëren wat ze wil.

En dit specifieke jaar. Leerde ik dat het anders ligt. En zo kwam ik bij Vandaag terecht. Ik leerde – door allerlei situaties – dat Vandaag het enige is, dat is. En dus het mooist. Altijd. Hoe hard het ook regent. Of welke storm er ook waait.

Er was een dag dat ik lachend naar 2011 keek. En een dag waarop ik me stralend inschreef bij de Kamer van Koophandel. Een dag dat ik het eerste terrasje van het seizoen vierde. En één waarop ik besloot mijn ‘geschreven gedachtenwww.annettedolle.nl in de wereld te delen. Een dag waarop ik volhield. Een dag waarop ik losliet. Een dag vol leugens. Een dag waarop ik toegaf. Dat ik een burn-out had.

Annette liefde flat

Er was een dag dat ik vijfendertig werd. En een dag waarop ik alleen maar liggen kon. En één waarop ik trots een rondje wandelde door het park. Een dag vol nieuwe dromen. Een dag dat ik naar Rome vloog. En nog één. En twee waarop ik terug vloog. Er was een dag waarop ik woedend naar mijn lichaam keek. En een dag waarop ik bloemen zag. Een dag waarop ik stond te dansen op een bar. Een dag waarop ik ijs at. Een dag waarop ik kiezen moest. Een dag waarop er voor mij gekozen werd. Een dag waarop ik lachte.

Er was een dag dat ik stopte met een studie waar ik van houd. En één met tranen van geluk. Er was een dag dat ik een documentaire maken mocht. http://annettedolle.nl/watikdoe/urban-innovatie/ Een dag waarop ik mediteerde. Een dag waarop ik weer ‘werkte’. En een dag waarop ik hoorde dat mijn moeder kanker had. Een dag waarop ik terug viel. Een dag waarop ik opstond. Een dag waarop ik los liet. En weer vast pakte. Er was een dag dat ik Liefdesbriefjes op straat plakte. https://www.facebook.com/pages/Love-Take-all-you-need/235809303144383 En een dag waarop mensen me overspoelden met blijheid. Er was een dag van de eerste chemo. En een dag van de laatste. Er was een dag dat ik weer lachend voor een zaal stond. En een dag waarop ik zag dat ik alles al wist. Er was zelfs een dag met alles.

Alle dagen kenden Liefde. Omdat ik niet alleen was. Omdat ik vrienden ken. En een vriend mag zijn voor anderen. Al die dagen. Ze waren allemaal mooi. Ze waren allemaal echt. Want ze waren Vandaag. En ze waren van Mij.

Annette Buddha

3 gedachten over “Annette Dolle”

  1. Dag René! Dankjewel! En van hetzelfde voor jou. Dat er maar prachtige, glanzende Vandaagjes in 2012 mogen volgen. Trouwens, is het niet een schrikkeljaar….? Dan hebben we er zelfs één meer! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven