Annika Visser

Januari 2015 begon ‘normaal’. Het gewone leven, een nieuw jaar voor de deur waarvan je nooit weet wat het gaat brengen maar waarvan je stiekem wel al wensen en, hoe menselijk, verwachtingen bij hebt.

Althans, ik wel! Maar naast dromen heeft mijn karakter zich in de loop der jaren gevormd tot het ‘niet lullen maar poetsen’ en ‘gewoon doorgaan’ principe. Dat heeft me ver gebracht en blijkt ook een mooie beschermhoes als het leven, groot en klein, soms niet gaat zoals je wilt.

Dat principe, of eigenlijk, die karakter eigenschap, heeft ook een andere kant. Soms vergeet ik daardoor om ruimte te geven aan mezelf en aan gebeurtenissen die van belang zijn. Dingen waar je soms nog eens bij stil moet staan omdat ze belangrijk zijn. Een van die gebeurtenissen vond plaats deze zomer.

Op vakantie in Zuid Frankrijk ging er van alles door mijn hoofd en hart. Blauwe luchten, blauwe zee, gele zon en mijn hoofd in de war. Want ik wist dat ik een keuze moest maken die achteraf gezien, eigenlijk bepalend is geweest voor waarschijnlijk de rest van mijn leven. Best pittig. Maar daar stond ik op dat moment niet bij stil. Of wilde daar niet bij stil staan. En terwijl ik dit schrijf voel ik iets in mijn ogen prikken met een glimlach tegelijkertijd.

Het was een keuze die niet makkelijk was, ook niet een die je zo maar even maakt. Ook was het een beslissing waar je spijt van zou kunnen krijgen. Maar berouw is verstand dat te laat komt.   

Waar het om gaat in dit verhaal, is niet de inhoud van de beslissing zelf. Ook schrijf ik de inhoud van de keuze niet op; hier dus geen tromgeroffel. Wat ik eigenlijk hier aan het einde wil vertellen, is dat ik zo dicht bij mezelf ben gebleven toen ik de knoop doorhakte, dat ik me daar nog steeds goed bij voel. Me niet heb laten beïnvloeden door anderen om het niet of anders te doen, en vooral op mijn eigen keuze heb vertrouwd. Dat heeft me het vertrouwen gegeven dat ik, als het moet, de wereld aan kan in mijn eentje. Ja het is echt waar, wijsheid komt met de jaren. Ouder worden heeft dus toch een voordeel!

Ben je na het lezen toch nieuwsgierig wat de keuze is geweest? Ik drink graag koffie met een taartje erbij! Want het leven moet gevierd worden.


Annika Visser werkt als Online Marketeer onder de naam Buro Marktzicht. Buro Marktzicht helpt bedrijven met hun online marketing en merk strategie.

3 gedachten over “Annika Visser”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven