Arno Wip met één been over de afgrond

Mij is ooit geleerd niet te oordelen. Als je er over nadenkt, wat schiet je ermee op? Het sluit vaker deuren dan dat het iets aan goeds toevoegt aan de wereld.

Anyway, zo kun je je ook vergissen in het oordeel over Berend Quest, het alter ego van Arno Wip, op twitter @berendquest. Zijn tweets zijn soms keihard, geregeld aan de rauwe kant, maar vaak erg humorvol.

“Met jou wil ik wel avonturen beleven”, was wat Arno’s vrouw Marianne aan het begin van hun relatie tegen ‘m zei. Arno is een man van extremen, neigt altijd tot de rand van de afgrond te gaan en “het liefst met één been er overheen”. Na een aantal jaren zei Marianne “Nou is het wel even genoeg.” Hij stort zich met hart en ziel en volle overgave in dingen die hem bezighouden.

Ik vind Arno een intrigerende persoonlijkheid, heel toegankelijk, en een erg innemende man, aangenaam gezelschap en een grote goedzak voor zijn binnenste schil, maar waarschijnlijk een keiharde voor zichzelf, denk ik.

Toen ik Arno een aantal jaren geleden ontmoette en ik over zijn achtergrond hoorde voelde ik me bevoorrecht om weer zo’n persoon tegen te komen. Iemand die in de psychiatrie heeft gewerkt heeft bij mij een voorsprong.

Met veel plezier lees ik aan het eind van het jaar de serie verhalen van Mijnmoment, tussen ons… ik lees ze niet allemaal, of eigenlijk niet allemaal meteen, maar de prach-ti-ge Mijnmomenten van Arno lees ik vaak meerdere keren nadat ie binnenkomt en ook vaak daarna nog. Een van de grote hoogtepunten voor mijzelf in de Mijnmoment-cyclus…

1 gedachte over “Arno Wip met één been over de afgrond”

  1. Avatar foto
    Arno Wip / Berend Quest

    Henk-Jan,

    Dank voor het initiatief, de mooie woorden, de ruimte en de gelegenheid.
    Ik vind het oprecht eervol opgenomen te zijn in deze collectie van bijzondere mensen die allemaal op eigen wijze invulling aan het leven geven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven