Bas van den Beld

Bas van den Beld, stateofsearch.com

Mijn moment van het jaar 2011

Zoals vorig jaar en ook de jaren daarvoor is het afgelopen jaar er een geweest van een hoop pieken en weinig dalen. Ik kan echter wel zeggen dat 2011 duidelijk het jaar is geweest waarin mijn werkzaamheden als spreker en trainer definitief op de kaart zijn gezet. Naast de enorm leuke en inspirerende tijd die ik bij de DDMA heb gehad ontwikkelde mijn ‘eigen’ werk zich razendsnel. Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om op verschillende congressen te spreken, ik heb mijn werk kunnen maken van het spreken en trainen en ik merk dat mijn ‘oude’ professie, het docentschap, hier goed van pas komt. Er is niets leukers dan ‘het kwartje zien vallen’ bij je publiek.

Bas van de Beld zaal

Toch wil ik een moment dit jaar eruit pikken. In mei sprak ik op een groot search congres in Londen en sprak ik over de ontwikkelingen bij Google op het gebied van Social Search. Hierbij legde ik uit hoe ik verwachtte dat Google in de komende maanden stap voor stap meer ‘social’ zou worden. Een mogelijk social network van Google zou daarbij een ondersteunende rol gaan hebben. In de zaal, die vol zat met search experts zag je verbazing en ‘viel het kwartje’, dat was mooi om te zien.

Enkele weken later lanceerden ze Google+. Op basis daarvan schreef ik mijn verwachtingen nog een keer uit (http://www.stateofsearch.com/what-is-google-really-all-about/). In de maanden die daarop volgden kwamen al mijn voorspellingen uit. Een mooi gevoel dat je ‘weet’ wat er gaat gebeuren en dat je snapt wat de grootste speler in de industrie wil gaan doen. Dat was wel even een momentje :).

Ook prive is het een goed jaar geweest waarbij nu 2 kinderen de schoolgaande leeftijd hebben en het plezier van de kinderen uitstraalt. Super om te zien.

Bas van de Beld kinderen

2 gedachten over “Bas van den Beld”

  1. Avatar foto
    Bas van den Beld

    🙂 “I love it when a plan comes together” wordt “I love when a prediction comes true” of zo 😉

    Ik ben ‘officieel’ bevoegd les te geven in geschiedenis 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven