Bas van den Beld

Het is moeilijk om voor 2012 een moment uit te kiezen als ‘moment van 2012’, want 2012 was een aaneenschakeling van speciale momenten. Het is daarom ook prettig dat ik van Henk-Jan er deze keer twee mag benoemen. Maar dan nog, hoe maak je een keuze voor een moment? Is het winnen van een award belangrijker dan gekozen worden om de meest prestigieuze award in het vakgebied in Engeland te mogen uitreiken? Is het winnen van een persoonlijke award beter dan het winnen van een award met een groep mensen? Of is het toch dat je op een mooi podium stond of dat ik de halve wereld mag afreizen om overal te spreken? Of dat cursisten van je ‘het’ snappen en datgene wat ze geleerd hebben goed in de praktijk brengen?

Het is lastig, maar ik kies er toch maar twee uit: een award en een podium.

Moment 1: Het winnen van de European Searchawards

Ik heb dit jaar een paar prijzen gewonnen, twee maal voor het zijn van beste spreker onder andere, maar deze vond ik toch het mooiste: mijn blog www.stateofsearch.com, won de prijs voor beste Europese blog op het gebied van Search. Slechts iets meer dan twee jaar bestond het blog en dan toch al die prijs binnenhalen was een mooi moment omdat het een beloning was voor hard werken en met name voor het samenbrengen van de juiste mensen. Meer dan 30 mensen schrijven er maandelijks geweldige artikelen op en stuk voor stuk steek ik mijn handen voor ze in het vuur: ze zijn allemaal enthousiaste jonge mensen met een doel: groeien in search en search laten groeien. De prijs die wij als blog kregen was daar een beloning voor.

Moment 2: de Dublin Web Summit

Ik heb dit jaar op vele plekken in de wereld op een podium mogen staan om te spreken over search en social. Van San Francisco tot Barcelona, Londen en Stockholm. En elke keer was het erg leuk om te doen,  om te zien hoe mensen het gingen ‘snappen’. Dat het kwartje viel en mensen met een nieuw idee naar buiten gingen.

Een podium was dit jaar echter extra bijzonder: dat van de Dublin Web Summit. Daar sprak ik op een onderwerp waar ik vaker over spreek (Search en psychologie) maar het bijzondere vond ik zelf dat het een podium was waar ik vroeger naar opkeek. Jaren geleden gingen we met een clubje mensen van Dutchcowboys elk jaar naar LeWeb in Parijs. Dat was altijd een mooie happening en wij deden dan verslag van het event en keken op naar de sprekers. De Dublin Web Summit is het equivalent van LeWeb, en qua aantal bezoekers wellicht nog wel groter, en nu stond ik daar op het podium in plaats van in de zaal verslag doend. Een mooi moment omdat het buiten de search industrie was en met name omdat ik me realiseerde dat in die jaren sinds LeWeb in Parijs ik een heel eind gekomen ben.

1 gedachte over “Bas van den Beld”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven