Cathrin van der Werff

Het jaar 2012 was voor mij in zijn geheel mijn moment.
Albert Einstein: “De tijd bestaat slechts om te voorkomen dat alles tegelijk gebeurt”

Direct op 1 januari 2012 gebeurt er iets in ons gezin waarvan de aarde trilt en flink natrilt. Ik ga staan en ik handel en dat is precies wat er moet gebeuren.

Gaandeweg het jaar realiseer ik me dat ik in mijn werk vastgezogen sta in drijfzand en ik voel een neertrekkende kracht. Ik laat mijzelf leegzuigen. Ik bouw op drijfzand en ik wil het niet zien.

Ineens is het moment daar; ik word wakker, ik zie en weer ga ik staan en ik handel. Alles gebeurt tegelijkertijd en toch niet. Ik laat alle (schijn-)zekerheden los en sta aan het begin van een nieuwe tijd.

In mijn lijf voelt het alsof ik totaal binnenste buiten word gekeerd en een vel afleg; daar sta ik naakt en kwetsbaar maar volledig in mijn persoonlijke en authentieke kracht. Het voelt vreemd, alles ziet er anders uit.

In de stroom van het leven ervaar ik stuwende zielen, ankerpunten. Ik beweeg en heb vertrouwen.

Op verschillende momenten voel ik me binnenste buiten gekeerd en weer reageert mijn hele lijf. Toch ga ik door en volg ik de stroom en ik voel dat het klopt.

Gaandeweg creëer ik en ontdek ik nieuwe wegen, mensen en mogelijkheden.

Op deze weg ontmoet ik onder anderen Henk Jan Winkeldermaat. Direct is het duidelijk dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik coach hem, hij interviewt mij en maakt foto’s.

Als coach ontmoet ik dagelijks mensen die willen groeien, die voelen dat er iets is wat hen nog tegenhoudt. Ik geloof erin dat wij allen precies het juiste werk kiezen. Niet omdat we dit werk geheel beheersen maar omdat de betreffende situatie vraagt onszelf te overwinnen en voorbij angst, schuld en schaamte te worden wie we in essentie zijn. Ik geloof dat we in authentieke en persoonlijke kracht staan voor onszelf in verbinding met de mensen om ons heen.

Elke dag weer realiseer ik me dat alle mensen die ik coach of train mijn spiegels zijn. De woorden die ik gebruik zijn de woorden van mijn ziel. Zij laten ook mij telkens zien waar ik sta en wat mij te doen staat in leven en werk.

Dit met als doel dat wij mensen voorbij angst, schuld en schaamte volledig mogen zijn wie we in essentie zijn, niet meer en niet minder; authentiek en in verbinding. We zijn verbonden met de universele liefde en dus kunnen we de goede dingen doen.

Ik ben dankbaar dat ik durf ‘voor te leven’ en dat ik daarom zoveel mensen mag helpen op hun weg naar authenticiteit.

2012 was voor mij het jaar van de ware omslag. Het is vandaag 31 december en ik verheug me op 2013 waarin ik verder bouw op mijn authentieke fundament.

Ik wens iedereen veel energie, levenskracht en geluk toe.

1 gedachte over “Cathrin van der Werff”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven