Cor Noltee

Cor Noltee ikgaschrijven.006

Wie heeft wel eens het idee gehad een boek te schrijven. Ik ook. Het is er alleen nooit van gekomen.

Zaterdag 26 januari 2013 werd ik om 4.54 wakker. Weer met het idee ‘ik ga een boek schrijven’. Maar juist door het schrappen van de woorden ‘een boek’, ben ik gewoon gaan schrijven. Geen boek maar op mijn blog. Die zaterdagochtend publiceerde ik om 7.02 mijn eerste blogpost. Het idee was om elke dag te schrijven over Design Thinking. Over empathie, creativiteit en prototyping.

Elke dag zet ik de wekker een uur eerder en schrijf aan de keukentafel met de kaarsjes aan een verhaaltje. Ik geef mezelf tot 7.00 de tijd. Een klein uurtje dus. Want om 7.00 druk ik op publish. Op deze manier kan ik alles wat ik weet en meegemaakt heb makkelijk delen met de wereld. Dat ruimt enorm op in mijn hoofd en geeft ruimte voor nieuwe inspiratie en inzichten. Ik vind het belangrijk om het gedachtengoed van Design Thinking te delen. Ik kwam er achter dat de dingen die ik deed heel goed aansloten bij Design Thinking. Ik was eigenlijk al jaren een Design Thinker zonder dat ik het wist. Design Thinking slaat een mooie brug tussen creativiteit, empathie en prototyping. En laten dat nu precies mijn interessevelden zijn.

Na twee maanden elke ochtend schrijven en publiceren besloot ik het een jaar te gaan doen. Elke ochtend. Wekker 6.00 uur, een keer snooze, om 6.09 eruit, schrijven en publiceren! OK in het weekend slaap ik soms een beetje uit en ik schrijf niet op vrijdag de 13de. Op 26 januari 2014 stop ik met het schrijven over Design Thinking. Van de 365 verhaaltjes worden 365 boeken gedrukt. Ze kosten €36,50 per stuk.

Het blog is het beste project wat ik ooit gedaan heb.

Door gewoon te doen.

Design thinking by doing.

cornolteeELIA2013

Ik ben Cor Noltee.

Ik geloof dat het beter kan. Door je in te leven, je creativiteit te gebruiken en snel te prototypen. Spelenderwijs.

6 gedachten over “Cor Noltee”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven