Cynthia Schultz

Nadat ik mijn eerste boek uitbracht in april van dit jaar, en daarnaast mijn ‘gewone’ werk deed voor mijn blog en andere freelance werkzaamheden, raakte ik in een diep dal. Een burn out was het nog niet, maar ik zat er tegenaan. Als ik iets leuk vind, ga ik keihard. Ik ben 24/7 bezig met de dingen die ik leuk vind (mijn werk!) en ook dat breekt je op, blijkbaar.
Ik moest heel veel stappen terugdoen. Het was een vervelende periode waar ik met gemengde gevoelens naar terugkijk. Zo slecht als toen heb ik me niet eerder gevoeld. Ik kende mezelf niet. Op mijn blog heb ik er meerdere keren over geschreven, voor als je er meer over wilt weten: http://www.misslipgloss.nl/ik-wil-iets-persoonlijks-met-je-delen/

Inmiddels zijn we een poos verder. Door veel rust, naar mijn gevoel luisteren en hulp ben ik nu echt helemaal back on track. Ik ben weer ‘de oude Cynthia’ zoals ik dat om me heen hoor, maar het mooie is dat ik veel aan die rotperiode heb gehad. Ik ben ‘de oude Cynthia’ met een extra beetje. Door die periode heb ik ontdekt wie écht van mij houden, wie er echt voor me zijn, wie niet oordelen maar een arm om me heen slaan of me willen helpen. Ik heb ook een hoop lullige opmerkingen gekregen, en dat deed best pijn, maar ik heb me vastgeklampt aan de mensen die dichtbij me staan, die me begrepen. Ook al was ik echt niet de makkelijkste.

Ik heb geleerd meer ‘nee’ te zeggen, mijn eigen grenzen te bewaken, voor mezelf op te komen. Voor die periode deed ik zoveel, nu doe ik minder, met meer aandacht. Ik durf meer voor mezelf te kiezen, vrije tijd te plannen, te relaxen. Had ik als ‘regel’ jaren geleden dat ik elk kwartaal op vakantie wilde zodat ik even een weekje alles los kon laten, nu doe ik dat ook daadwerkelijk. Alles is wat minder krampachtig. Al valt er nog een hoop te leren. Wat ik in 2014 nog moet doen is een hobby zoeken. Ik heb geen hobby’s, want mijn werk is mijn hobby. Ik wil een WSET wijnopleiding gaan doen. Omdat het me onwijs leuk lijkt.


Ik ben Cynthia Schultz, 23 jaar, uit Zwolle, eigenares van www.MissLipgloss.nl, Nederlandse beautyblog 50.000 unieke bezoekers per dag. Elke maand schrijf ik voor CosmoGIRL. Ik bracht een boek uit, BEAUTY, in 2013, was in 2013 te zien in het programma TLC make-up en ik geef regelmatig lezingen over ondernemen en social media.

2 gedachten over “Cynthia Schultz”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven