Cynthia Schultz

Mijn moment van 2012. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar al een week over na aan het denken ben. Zo een beetje op de achtergrond, in een achterkamertje in mijn hoofd. Ik weet het niet. Ik weet niet wat mijn moment van 2012 was. 2012 was mijn bijzonderste jaar ooit. Het jaar waarin ik 22 werd en gewoon teveel dingen meemaakte om daar één bijzonder moment uit te kiezen. Als ik iets kies, doet dat geen recht aan de andere momenten.

Nu ik zit te typen bedenk ik me dat een aantal momenten me wel het beste bijstaan. Niet één moment. Het kan niet. Meerdere kan wel. Laat ik ze maar opsommen. Kort en krachtig. Of nou. Misschien niet zo kort. Krachtig hoop ik wel. Al dan niet op chronologische volgorde. 2012 was namelijk soms ook een regelrechte chaos, dus dat mag dan ook in mijn moment.

 • MissLipgloss.nl, mijn bedrijf, stond dit jaar weer op nummer 1. Nummer 1 qua focus, nummer 1 qua aandacht, plezier, tijd, succes. Elke dag blog ik twee keer over beauty en over mijn persoonlijke leven. Ik groeide van 20.000 naar bijna 45.000 unieke bezoekers per dag. Met heel veel plezier. Maar ook met mindere momenten. Kom ik later op terug. Vooral een te gek jaar. Met allerlei dingen die weer uit MissLipgloss.nl zijn gekomen.
 • Zoals: de vele reizen die ik heb gemaakt. New York, Barcelona, Parijs (twee keer), Lanzarote, Terschelling (ja!), Londen (Ashford), Metz, Nancy, Curaçao, nou ja, ik kan het niet eens allemaal zo herinneren, maar het was te gek. Elke keer weer zit ik mezelf te knijpen of dat bij mijn werk hoort. En ja, dat hoort het.
 • Willem. Mijn vriend. In december 2011 kregen we iets, in 2012 leerden we elkaar echt kennen, gingen we samen wonen en kochten we twee weken geleden bijna precies dezelfde ringen voor elkaar bij precies dezelfde juwelier. Mijn beste vriend bij wie ik helemaal mezelf kan zijn, en elke dag kijk ik weer uit naar het moment dat we elkaar na het werk weer zien.
 • 2012 was een jaar waarin ik orde leerde te scheppen in een chaos. Ik leerde grip te krijgen op mijn agenda, ik leerde veel meer ‘nee’ te zeggen (maar ook een paar keer volmondig ‘ja’), ik leerde rust te krijgen in mijn hoofd en ik leerde psychische stress vaarwel te zeggen. 2012 was naast een jaar van hysterische chaos – het was mijn drukste jaar ooit – ook een jaar van rust in mijn hoofd. Wat komt dat komt. Eerst dit. De rest komt later wel.
 • Ik kreeg een vast item in RTL Koffietijd als beauty expert. Een droom die uitkomt. Al jaren wil ik dat. Iets vasts op TV. Alleen valt dat –volgens mij-  niet af te dwingen. Tja, stap ik dan naar SBS en zeg ik ‘Hoi, ik ben Miss Lipgloss, hebben jullie nog wat?’ Met Koffietijd ging het als vanzelf, we kwamen in contact, ik kwam op bezoek als gast, en nu ben ik de vaste beauty expert, en wat ben ik daar blij mee. En ook trots op.
 • Ik tekende een boekendeal met Bertram + de Leeuw. Nog een grote droom. Misschien wel mijn grootste. In 2013 komt mijn eigen boek in de winkels te liggen, die gaat over mij, mijn werk en heel veel beauty. Met tranen in mijn ogen las ik de hoofdstukindelingen die we maakten. Op 1 januari start ik met schrijven. En ineens krijg ik een beetje faalangst. Maar: alles komt goed.
 • Naast deze hoogtepunten was 2012 voor mij ook een jaar van chaos. Huh, je zei toch dat het een jaar van rust was? Ja, rust in mijn hoofd. Stress in mijn hoofd is er eigenlijk nooit meer. Lichamelijke stress soms wel. Soms ga ik maar door, werk ik 80 tot 100 uur per week, met plezier. Niet omdat het móet, maar omdat ik het wil en leuk vind. Soms houdt mijn lichaam er dan even mee op. Alsof het zegt ‘Damn Cynt, nu even RUSTIG.’ Het is niet alsof lichaamsdelen uitvallen, maar mijn lichaam protesteert een paar keer in het jaar merkbaar. En tja, dan moet ik even plat. Hoe moeilijk ik dat ook vind. Hoe rustig mijn hoofd is, mijn lichaam zegt soms wel even dat ik moet kappen. Wel jammer, want ik ervaar er verder geen problemen bij en geniet van mijn werk. 2012 was mijn drukste jaar van de 22 jaar (en acht maanden) die ik nu heb geleefd. En wat was het mooi.

  Bij nader inzien is dit misschien wel het belangrijkste van 2012. Dat ik met keihard en –veel werken heb bereikt wat ik wilde. Dat ik ‘gewoon’ drie dromen uit heb laten komen (het boek, de televisie en een vaste pagina in een magazine – CosmoGIRL), mijn bezoekersaantallen bijna heb verdubbeld maar vooral gelukkiger dan ooit ben. Ik doe wat ik het allerleukste vind en heb dat in 2012 ook bewust vastgehouden. Als ik dingen niet leuk vind, doe ik ze zo min mogelijk. Ik wil lol hebben, heel erg veel genieten, maar ook heel veel uren in steken in de dingen die ik wil. Het kan niet allemaal vandaag, maar in een jaar is er toch wel veel mogelijk. Dat bleek wel afgelopen jaar. Gewoon achter die dingen aan gaan die je wilt. Dacht je dat ik zes jaar geleden écht dacht dat ik op televisie zou zijn? Eigen pagina’s in magazines zou hebben, of een boek zou schrijven? Echt niet! Maar ik wilde het wel, heel erg graag.

Ik moet nu wel stoppen. 2012 was een jaar met honderden momenten die ik niet allemaal kan noemen. Maar dit waren wel dé momenten voor mij. Denk ik. Ik ga er niet meer te lang naar kijken, anders ben ik nog uren aan het dubben. Dit was het. 2012. Tevreden kijk ik terug: veel geleerd, veel gedaan en vooral mega veel genoten.

1 gedachte over “Cynthia Schultz”

 1. Vergeet die nare reactie. Dans eroverheen vanavond, hou die mooie lach van je vast. Ik wens je nog meer balans en liefde en geluk in 2013. En wat minder van die haters die blijkbaar zelf een probleempje hebben dat ze op jou afreageren.
  Oftewel: veel liefde met je vriend, behoud van je schoonheid, nog meer gezondheid voor jou en een ieder die je dierbaar is, nog meer vrolijkheid, hartjes, zonnetjes, lachbuien, kleur en glinsteringen: een gelukkig jaar voor Cynthia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven