De journalistieke snelheid van Richard Kok

Richard Kok is de grote man, ik noem ‘m altijd de hoofdredacteur, van missethoreca.nl. Zonder ongeloofwaardig te willen overdrijven is Richard dé grote motor achter het grootste vakjournalistieke online platform in Nederland dat content publiceert over alles wat met horeca te maken heeft.

Richard stond in 2001 net niet aan de wieg van Zibb Horeca, zoals het platform na de introductie tijdens de Horecava 2001 is gaan heten, maar werd wel (vrijwel) meteen aangenomen na die lancering. In dat jaar, ik was iets eerder bij Reed Business aan de slag gegaan als hoofdredacteur, was content nog lang geen king, en was internet, digitaal en online nog lang niet de kernactiviteit bij welke uitgeversgroep ook. Er waren wat mensen mee bezig, die van Zibb, en daarmee dus ook Richard Kok van Zibb Horeca.

Richard was degene die zich bij mij op de redactie hardop afvroeg waarom ik nog niet was gaan bloggen. Het was toen eind 2004. FZ was nogal succesvol geworden met de wekelijkse online FZ Nieuwsbrief, met Mijnmoment (toen nog Magic Moments) en het Smoelenboek… (tja het smoelenboek, vertaal dat eens in het Engels).

Richard en ik hebben elkaar altijd aangespoord om nieuwe online ontwikkelingen uit te proberen: van Richard moest ik gaan bloggen, het mooiste advies wat ik ooit gekregen heb, en ben dat in mei 2005 gaan doen, van mij moest Richard het door mij geclaimde twitteraccount @horeca gaan activeren, na mij zat Richard snel op Flickr, Youtube, Vimeo enzovoort enzovoort… Toch?

De grote droom van Richard is zoals dat hoort, net als die van mij, een eigen online uitgeverij bouwen en uitbouwen tot een imperium van waardevolle content, tekst, fotografie en video.

Richard, succes! Samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven