De meerwaarde van beeld en geluid

Onsterfelijkheid. Daar gaat het natuurlijk allemaal om. Om in beeld en geluid mensen vast te leggen. Mensen die er straks niet meer zijn.

Ik ben me bewust van de toegevoegde waarde van beeld maken en van beeldmaker zijn. Voor veel mensen is het een cadeautje om goed op een foto of video te staan. Maar wat ik daarnaast geregeld meemaak is dat men weet dat ik ooit foto’s heb gemaakt van hun man, hun vader, moeder, dochter… en die is overleden. En of ik nog goede foto’s heb.

Dat geeft extra waarde aan m’n werk.

En let op: video-interviews die ik doe duren doorgaans een half uur. In dat halve uur wordt veel verteld, veel wat ik nooit publiceer. Maar wat wel heel waardevol kan zijn voor nabestaanden, kinderen of ouders.

Dat zorgt voor de extra mooie waarde van m’n werk. Van belang zijn voor anderen.

Als voorbeeld mijn grote vriend en voorbeeld Huub Klompenhouwer. Vrienden, vrouw en kinderen vonden het ontzettend fijn dat ik dit gesprek ooit met Huub opgenomen had, op mijn Nokia N95 leunend tegen een bierglas op een terras van Smit in Volendam.

Let op wat Huub op het eind van de video zegt, op 03:10 uur. “Het gaat erom dat je herinnerd wordt.” “En vertrouwen.”

http://blip.tv/henkjan/met-huub-klompenhouwer-bij-smit-bokkum-900832

2 gedachten over “De meerwaarde van beeld en geluid”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven