De Mijnmoment blogredactieformule

De redactieformule van de groepsblog Mijnmoment.com/blog

Komt-ie.

  • De blogger krijgt op een onverwacht moment een e-mail van de communitymanager, ik dus, met daarin een persoonlijk verzoek een bijdrage te leveren aan Mijnmoment.com/blog.
  • Dit verzoek is een specifiek aan deze persoon gerichte vraag, of opdracht. Dit heeft meestal met de interesses, ervaring of achtergrond van de blogger te maken.
  • Belangrijk: het verzoek mag geen herhaling van een trucje zijn, bijdragen vallen dus niet te categoriseren. Insteek en inhoud moeten de blogger en de lezer verrassen.

bloggerssss

Voorbeeld 1: Petra Moes kreeg net een e-mail binnen met daarin:

Petra hi, doe je mee? Opdracht 1 voor Mijnmoment.com/blog
 
Schrijf een recensie van max 250 woorden (te doen) over deze video: http://www.youtube.com/watch?v=lDcVrVA4bSQ
 
Inspiratielevel: hoog.
 
Joehoe, thanks…
 

Oh ja, deadline: vrijdag 31 januari, maar eerder mag natuurlijk 🙂

Voorbeeld 2: Heleen Moes (hé familie?) kreeg net een mail met het verzoek…

Hoi Heleen, opdracht nummer 1, ja historisch, zou je voor het Mijnmoment.com/blog een inspirerende denderende trein willen schrijven met als reis het woord: VERANDER?
 
Succes 🙂
 
Je merkt ik ben bezig om mijn droomproject in te vullen met mooie verhalen van mooie mensen, mijn 228 bloggers van Mijnmoment… Doe je mee?
 
Joehoe, HJ.
 
Disclaimert
Mijnmoment.com/blog wordt een superinspirerend platform met mooie content gemaakt door mooie, interessante en inspirerende mensen. Waarde zit in de aandacht die het krijgt. En de aandacht die het verdient. Iedere blogger op Mijnmoment krijgt een persoonlijk verzoek van de community-chief Henk-Jan, aka Punkmedia. Daarmee valt de content op de groepsblog van Mijnmoment niet te categoriseren, te labelen of in hokjes te plaatsen. Duiden doen ze maar in de pers, wij schrijven als bloggers van Mijnmoment met inspiratie op de rechterschouder en acceptatie op de linker. Het idee is wel om de content van Mijnmoment onder een groot publiek onder de aandacht te krijgen. Het is gewoon te jammer om te missen, net als het jaarlijkse Mijnmoment project is. Dus: MAKE IT BIG. Heeeel erg bedankt voor de moeite om deze disclaimert die geen disclaimert is te lezen en veel succes en energie met het bijdragen aan Mijnmoment.com/blog… Het is nog een experiment, maar het wordt goed. Ik voel het gewoon!

9 gedachten over “De Mijnmoment blogredactieformule”

  1. @karin Ik ben het met je eens dat dat ene moment bijzonder blijft. Maar die houden we in dat eindejaarsproject waar niets aan verandert. Met het blogdeel kan ik doen wat ik wil, dus ga ik daar het experiment aan om in een zelfde principe van bloggers uitnodigen een groepsblog te vullen met – let maar op – superinspirerende content. Jij bent een verfent blogger, ik ook, en zo zijn er meer… jij en ook ik zullen dit ook minder snel doen, maar ik denk dat minder frequent bloggende bloggers hier wel voor te porren zijn. Reacties zijn tot nu toe vergelijkbaar met die op Mijnmoment, dus dat geeft me hoop op een mooi dingetje. Ik wil dat dit mooi wordt, en ik hoop dat me dat wordt gegund. Thanks 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven