Debbie Bernasco

Luister naar je gevoel, doe waarvan je gelukkig wordt en vind jezelf

Het mooiste compliment kreeg ik kortgeleden. Tijdens kerst, afkomstig uit het grote hart van mijn kleine moeder. ‘Lieverd wat ben ik blij dat je er weer bent,’ zei ze. ‘Het straalt van je af; ik zie dat je eindelijk weer gelukkig bent.’

Dat het uit haar mond kwam mocht eigenlijk niet verwonderen. Niemand kent het kind tenslotte zo goed als de moeder. Maar waar ik nog blijer om was, was de timing van haar woorden. Aan het eind van het jaar, op het moment dat ik zelf terugkeek en bedacht dat dit inderdaad het jaar is waarin ik mijn geluk eindelijk hervond. Na een lange, lange weg, die op 8 maart z’n definitieve einde kende en zonder twijfel mijn moment van het jaar vormde. Het moment waarop mijn vulpen zachtjes op een gewichtig papier kraste, een oud leven eindigde en een nieuwe begon.

Wat ik in dit jaar weer heb gevonden, is het genieten van klein geluk. Slechts twee weken vol boosheid en verdriet na 8 maart – na de scheiding waarmee ik alles verloor – begon ik het weer te zien: al de mooie dingen en mensen om me heen die ik elf jaar lang door mijn absurde werkethiek miste. Een ontmoeting met vrienden, fietsend naar mijn werk in Nijmegen, tijd nemen om lekker uit eten te gaan; het kwam allemaal terug. Net als mijn plezier in werken en de tomeloze energie die ik haal uit het doen waarvan ik hou: storytelling vanuit strategie, concept en uitvoering.

foto2 copy

Nu terugkijkend, was het jaar ondanks alles voor mij mooi en succesvol. Zo kreeg mijn samenwerking met Renee Boogerd bijvoorbeeld de vorm waarop we beiden hoopten. Nadat zij in 2011 de helft van de aandelen van mijn communicatiebureau kocht, bleek de combinatie van ons samen in ons eerste werkjaar namelijk perfect. Ik als de onvermoeibare aanjager, zij als de bewaker van de basis, de punten en de komma’s. Zo focusten we ons met resultaat op de kwaliteit van het werk en bleven niet alleen onze klanten behouden maar dienden nieuwe zich tevens aan. Simpelweg door meer te doen dan de klant van ons verwacht. Wat dat is ons streven. Voor haar en voor mij.

Door te doen waar ik gelukkig van word is mijn energie inmiddels weer helemaal daar en ben ik haast niet te stuiten. Zo ben ik dit jaar begonnen op de filmschool in Amsterdam om de verhalen die wij normaal vangen voor bedrijven nog beter te kunnen horen, zien en voelen. En man, wat is dat gaaf! Ik krijg er namelijk les van befaamde regisseurs en leer werkelijk van alles. Over denken in scènes, decoupage, regie, storyboards, verhaallijn, compositie, licht en geluid. Want filmen dat doe je absoluut niet zomaar, hoeveel mensen dat ook mogen denken.

Wat dat alles betreft vormt 2012 voor mij een leerzame les: luister naar je gevoel, doe waarvan je gelukkig wordt en vind jezelf. Precies in die volgorde, want dan leidt het vanzelf naar elkaar.

7 gedachten over “Debbie Bernasco”

  1. Ja, je kunt niet alleen goed filmen en fotograferen..maar ook voortreffelijk je verhaal doen! Leuk dat we het afgelopen jaar een project samen konden doen. Was ik zo blij mee….
    Ik wens jou en Renee een heel succesvol 2013!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven