Diana Russo

In 2009 was het dan zover. Twee jaar eerder werd ik ziek en die gebeurtenis maakte dat ik op zoek ging naar de persoon die ik ooit was geweest en weer wilde worden. Bovendien, heel praktisch, kon ik vanwege mijn gezondheid niet meer in een “normaal” werkritme werken.

Mooie gesprekken die nergens toe leidden

Dus in 2009 ging ik als zelfstandig HR Business Partner aan de slag. Tegen alle adviezen en economische tegenwind in. Na jarenlange ervaring in HR en een vorig leven in de modewereld, bracht ik alles wat ik leuk vond en goed kon bij elkaar in Employer Branding, Medewerker Engagement en HR & Social Media. Enthousiast bestormde ik de markt. Het ene mooie gesprek volgde het andere op. Uiteindelijk liepen ze allemaal op een teleurstelling uit:

“Leuk verhaal Diana, maar weet je… Employer Branding… we hebben momenteel niemand nodig, dus waarom zouden we iets aan werkgeverspositionering doen?”

En Medewerker Engagement… onze medewerkers gaan nergens heen, het is crisis en ze blijven toch wel zitten waar ze zitten”

“Social Media zeg je? Ach meiske toch, dat is een hype die over gaat, ga alsjeblíeft iets anders doen!”.

Klopte er dan helemaal niets van mijn kijk op de HR wereld? Social Media was toch helemaal geen hype? Iedereen zag toch dat de digitale ontwikkelingen impact hadden op organisaties? Had ik het dan helemaal mis?

Diana Russo op bank 980

Zichtbaar maken

Ik moest ervoor zorgen dat mijn verhaal zichtbaar werd! Dus, ondanks dat ik er een eeuwigheid over doe iets op papier te zetten, schreef ik “Is HR klaar voor de veranderingen die Social Media met zich meebrengt?” En vanaf dat moment werd alles anders. Ik werd uitgenodigd voor een presentatie, zette deze vervolgens op slideshare, tweette hierover, werd weer elders uitgenodigd. Beschreef mijn nieuwe bevindingen in mijn volgende blog… enzovoorts, enzovoorts. Presentaties werden adviestrajecten, adviestrajecten werden interim opdrachten en toen … mijn moment!

Mijn moment: Van “Ach meiske toch” naar collegegeven bij een HR masteropleiding

Dat was in 2012. Ik kreeg een uitnodiging om voor een HR Masteropleiding college te geven over HR & Social Media. En oh ja, of ik ook alvast tijd wilde reserveren in 2013? Van “Ach meiske toch, ga alsjeblíeft iets anders doen” naar erkenning van het vakgebied.  Het heeft mij de bevestiging gegeven verder te spreken, schrijven en bloggen over de veranderende HR wereld. Ik heb een verhaal te vertellen!

Mijn moment vastleggen

En zo keek ik er enorm naar uit met Henk-Jan foto’s en een filmpje te maken over mijn moment. Maar de avond voor de opnames ging het voor het eerst in jaren weer mis met mijn gezondheid. Dit betekent waarschijnlijk weer een aanpassing in mijn leven, alleen deze keer ben ik al de persoon die ik wilde zijn. Vermoeid kijk ik de volgende dag in de camera. Ik zie het aan mijn ogen en ik praat langzamer. Maar ik ben vastberaden om mijn verhaal over HR & Social Media te vertellen!

5 gedachten over “Diana Russo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven