Edo van Santen

Eén woord, dat is alles wat ik vraag….

De zoektocht naar dat ene woord, wat doe je nou eigenlijk? Ik help ondernemers, sporters, policiti, wetenschappers bij zijn/haar elevator pitch, podiumoptreden, public speaking, tv-optreden. Het is elke keer weer een prachtige reis, soms van bibberend rietje naar krachtig optreden. Ik daal met ze af naar hun echte waarom, waarom doen ze wat ze doen. Pas als je je eigen waarom echt weet, kun je schitteren op het podium of voor de camera.

Sommigen ontdekken dit voor het eerst tijdens mijn training, coaching, begeleiding. Ze ervaren het als een soort openbaring. Ik weet dat dit een beetje pathetisch klinkt, maar het gebeurt gewoon. Sterker nog, in deze zoektocht zit mijn echte kracht, mijn echte talent. Voelt ook lekker, de zekerheid hebben dat het gaat lukken. Elke keer weer. Elke training of begeleiding weer, intensieve uren, met diepe dalen en daarna grote hoogten. De klant verlaat stuiterend van energie en plezier de trainingsruimte. Er is geen standaard draaiboek voor, maar het gebeurt.

Je weet, bij de loodgieter lekt het thuis ook wel eens. Zelf had ik altijd last om in één woord uit te leggen wat ik doe. “Elevator Pitch/Media/Presentatie Trainer” was de kortste omschrijving. Niet echt handig, in een vakgebied met 80.000 trainers die allemaal presentatietraining kunnen geven. Speel in de wereldtop, samen met mijn klanten. Ga voor goud, elke keer weer. “Elevator Pitch/Media/Presentatie Trainer” dekte de lading slechts een beetje. Geeft wel aan wat ik doe, maar niet echt. Het gaat veel dieper dan dat.

Toen belde Marga Groot Zwaaftink van Commgres. Doe je volgende week mee? Als specialist in de vakjury voor het Gamechanger 2013 event van Management Team. Klinkt wel leuk, laten we dat maar doen. Ik doe mee. Schitterende ondernemers bij elkaar, die elk hun eigen markt veranderen door hun eigen spelregels te maken.

Voordat we begonnen, stelde Ewald Smits, eigenaar en hoodredacteur van MT de vakjury aan de finalisten voor. ‘Edo van Santen, Pitcholoog’. Als door de bliksem getroffen, zo zat ik daar even… Klinkt goed, voelt lekker. Ik wist op dat moment nog niet, hoe sterk dit ene woord was. ’s Avonds laat, toen ik thuiskwam, meteen Google geopend. Zoek pitcholoog. Nul hits. Het woord bestaat niet. Echt niet. Nul hits. SIDN: pitcholoog.nl. Domeinnaam is vrij. Meteen Richard gemaild, wil je deze domeinnaam voor me registreren?

Hoe gaaf is dit? Een nieuw woord, bestond nog niet, nul hits op het gehele internet. En het beschrijft precies wat ik doe. Er zijn van die momenten dat je weet dat het goed is, onvoorwaardelijk. Er zijn geen woorden voor. Nou ja, ééntje dan: Pitcholoog. Ewald, nogmaals dank!

edovansanten.mijnmoment2013

Edo van Santen, Pitcholoog. Gespecialiseerd in Elevator Pitch, begeleidt mensen die voor goud willen gaan op het podium, public speaking, in de media en tv. Werkt in geheel nederland, maar woont in duitsland. Getrouwd, 3 dochters (1991, 1993, 1995) @edovansanten edovansanten.nl en Talk&Do.TV talkedo.tv

17 gedachten over “Edo van Santen”

 1. Avatar foto
  Evelien Ouwehand

  En het past ook bij jou! Was fijn in september met je samen te werken. Als dit project in 2014 een vervolg krijgt kunnen we je in 1 woord aankondigen!

 2. Avatar foto
  Wil.J. Schipper

  Zijn we hier echt serieus blij met z’n allen? Ben ooit begonnen als foto- en grafigraaf. Uiteindelijk eindigt elke zoektocht naar dat ene woord bij grinniken.

 3. Waauw, proficiat. Lijkt me heerlijk, Edo. Ik heb het nog steeds niet te pakken (weet je nog dat jij al hierover voor me nadacht tijdens de workshop!)
  Misschien moet ik ook eens met meneer Smits’ gaan praten. Maar eerst 5 en 12 april mijn eerste presentaties. Kan ik eindelijk in de praktijk gaan brengen wat je me allemaal hebt geleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven