Edo van Santen

Edo van Santen, video-interviewer, presentatietrainer

Altijd weer boeiend, een jaar terugkijken. Wat was bijzonder, mooi, verdrietig, teleurstellend, opwindend? Maar Henk-Jan is streng, het mooiste zakelijke moment van het jaar en het mooiste privé moment. Geen twee, Eén. Na lang wikken en wegen het mooiste zakelijke #mijnmoment, de Global Speaker Summit 2011 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Als ik Noordwijk binnenrijd, meteen een beetje nostalgie, het geboortedorp van mijn moeder. Het blijft vertrouwd voelen, ook al ben ik geboren en getogen in Amsterdam. De GSS is een bijzondere speeltuin. Drie dagen lang, allemaal sprekers en trainers die hun eigen feestje maken. Ruim 200 deelnemers, 50 verschillende nationaliteiten bij elkaar, zo’n 100 presentaties en workshops. Geen buitenstaanders, alleen sprekers onder elkaar.

https://www.youtube.com/watch?v= pg13gC9HLY8

Voor mij als spreker, trainer en videomaker waren het drie enerverende en super-inspirerende dagen. De sfeer was geweldig, de sprekers waren top en commercieel was het ook interessant. Ik heb daar zo’n 25 producties gedraaid in drie dagen, samen met een aantal freelance cameramensen. Lekker samengewerkt, hard gewerkt, elke dag van 7 uur in de ochtend tot 12 uur ’s avonds. Maar als je plezier hebt, geeft dat energie. Daarna nog een dag of 10 in de montagestudio nagenieten. Het voelde als een thuis, een warm bad, heerlijk gewoon. Van mij mogen ze me elk jaar uitnodigen (hint: 2013 in Vancouver Canada).

GSS 980

Wat was het mooiste privé #mijnmoment? Met drie dochters, 16, 18 en 20 jaar, heb je never a dull day. Gelukkig geen extreme verdrietige of teleurstellende gebeurtenissen. Eigenlijk een redelijk rustig (@puur zou zeggen “saai”) jaar. Natuurlijk wel wat tegenslagen gehad, maar als ik terugkijk, denk ik dat de kracht en eenheid die ik samen met mijn echtgenote heb mogen ervaren, een hoogtepunt van 365 dagen is geweest.

Een foto van mijzelf bijvoegen dat werd lastig. Ik kwam er achter dat er dit jaar vrijwel geen foto’s van mij zijn gemaakt. Leerpuntje voor 2012. Ik sta veel achter de camera, en als ik voor de camera sta is dat altijd video. Om in de sfeer te blijven, bijgevoegde foto, ook van de GSS. In de GSS-video ben ik wel een aantal keren kort te bewonderen. De rest is te zien op Talk&Do.TV, http://www.talkedo.tv . Ik wens jullie allen een super 2012!

1 gedachte over “Edo van Santen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven