Edwin de Groot

De meeste mensen om mij heen weten dat ik gek ben met mijn twee dochters Milou en Beau, 6 en 11 jaar. Elk jaar neem ik mij voor om een weekend met een van mijn dochters iets organiseren. Dat moment kwam toen Nicole, mijn vrouw, een weekend inplande om samen met Milou naar de musical Klaas Vaak in Weert te gaan inclusief een overnachting.

Ik ben ’s-avonds met Beau op de bank gaan zitten en gevraagd of ze het leuk vond een kort weekend met mij iets leuks te doen. De uitdrukking op haar gezicht, de blik in haar ogen, recht uit haar hart, recht in mijn hart. Regelmatig vertelde Beau hoeveel nachtjes we nog moesten slapen. We kozen het Kerstcircus op het Malieveld om heen te gaan en het Strandhotel in Scheveningen om te overnachten.

De bewuste ochtend was Beau een uitvergrote stuiterbal die zo snel mogelijk weg wilde. Met het OV eerst naar het hotel en direct door naar het Kerstcircus.

Mijn dochter is een knuffelaar en zat bijna de hele reis (40 min) tegen me aan en zei regelmatig: “gezellig he pap zo met z’n tweetjes”. Ik legde dan m’n arm om haar heen en drukte haar stevig tegen me aan. We waren een van eerste bij het kerstcircus.

Het was een leuke show totdat een acrobatische act helemaal verkeerd ging. Een in de lucht ronddraaiend apparaat waarin de acrobaat stunts mee uithaalde schoot los, het apparaat stortte naar beneden en de acrobaat viel van 4 meter op de grond. Doodse stilte in de tent en na een paar seconden begon iedereen naar de arena te rennen. Apparaat weg en acrobaat in de ambulance naar het ziekenhuis; hij had gelukkig alleen zijn arm gebroken.

Beau pakte het gelukkig goed op en zei dat ze dit nooit meer zou vergeten; snap ik. Hart van NL stond na afloop bij de tent mensen te interviewen maar ik kreeg Beau niet voor de camera, jammer. Daarna een pannenkoek gegeten op het Malieveld. Tijdens het eten praatten we over de dingen die haar bezighielden, sporten, vriendinnen, een jongen uit de klas die ze wel heel erg leuk vond!!! Niet te snel hè?

Ze kletste maar door, ze lijkt op haar moeder. Nou is mijn dochter de laatste tijd into the games, van die traditionele, ouderwetse spelletjes.  Dus eenmaal in het hotel zijn we zeeslag en stratego gaan spelen met de zorgvuldig uitgezochte zak “patatje joppie” chips erbij. De wind was voor ons gevoel buiten aangezwollen tot een orkaan want onze zeezichtkamer kraakte aan alle kanten. En met de opmerking: “we gaan toch nog niet naar bed he pap” versloeg ze mij voor de tweede keer met zeeslag.

Nadat ik uiteindelijk een hele Suske en Wiske in bed had voorgelezen gingen de lichten uit. De volgende ochtend natuurlijk de croissants met jam, want daar had ze zich zo op verheugd. Daarna nog een heerlijke strandwandeling gemaakt om het weekend af te sluiten. Anderhalve dag weg met mijn dochter, mijn moment van 2014.


Edwin de Groot is tot 31 december Manager Marketing, Communicatie en Business Intelligence bij NRC Media. De toekomst ligt open, er staat nog niks vast. De maand januari wordt een maand van koffie drinken en met mensen praten over nieuwe (marketing)kansen.

Edwin de Groot 2

9 gedachten over “Edwin de Groot”

 1. Zo herkenbaar dit moment. Onze dochters zijn nu 14 en 10 jaren jong. De oudste kwam laatst met haar vriendinnen op het idee om ‘even’ naar een Amsterdams feestje te gaan. Hadden ze kaarten voor gewonnen. Of ik ze wel even wilde brengen en halen.
  Na wat telefonisch contact met het bedrijf waar alles zou plaats vinden kwam ik er achter dat het goed zat. De dames hebben zich ook prima vermaakt. Maar, op de weg terug moest ik wel op zijn minst vier meter achter ze blijven lopen. #stoeremeiden
  Eenmaal thuis kwam ze bij mij…..’Dankjewel pappa, het was heel erg leuk!’ Graag gedaan.

  Onze jongste is qua dat nog veel afhankelijker van haar ouders. Maar ze weet wel degelijk met haar voorstellen onze avonturen te beïnvloeden. ‘Even naar de Jaap Eden pap? Schaatsen en een lekkere warme chocolademelk!’. Tja, wie kan dat nou weigeren.

 2. Avatar foto
  Edwin de Groot

  @Marloes, er gaan er meer volgen, volgend jaar staat al in de agenda.
  @Martijn, dank en tot snel!
  @Gert Kracht, Ja, dat kan je niet weigeren. Momenten om te koesteren, het gaat (te) snel voorbij.

 3. Superleuk Edwin! Ik ben met mijn dochter van 14 in oktober een lang weekend naar Londen geweest, was ook onvergetelijk. Zo belangrijk om voor dit soort dingen tijd te maken. Jij begint in ieder geval lekker op tijd! Wens je intussen een prachtig 2015!

 4. Mooi om te lezen Edwin, zijn de belangrijke(r)e momenten in je leven.
  P.S. wat ga je op je pa lijken zeg (die strandfoto)!
  Groeten,Joost

 5. Herkenbaar dit, ik ben inmiddels halverwege de 30 en ga nog steeds een weekend per jaar met mijn vader op stap. De mooiste gesprekken, van diep naar oppervlakkig en weer terug en de ongelofelijke lol om niks en alles gaan mee met onze tijd en huidige leven. Het blijft prachtig en altijd èèn van de momenten van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven