Edwin van de Bospoort

Afgelopen september ben ik getrouwd. Een dag vol liefde met alle dierbare mensen uit ons leven. Iedereen deze dag al heeft meegemaakt, begrijpt dat dit mijn moment van 2015 was. De dag na onze bruiloft plaatste Jolan Roose het volgende blog, het beschrijft de sfeer perfect.

Gister was ik op een bruiloft van één van mijn meest nabije, liefdevolle vriendinnen. Als gezin – met drie kinderen – hebben ze deze prachtige dag gevierd. Het was ontroerend.

Ik kan praten over hoe passend het was, in alle eigenwijsheid, maar daar gaat het niet om. Wat me diep ontroerde was de man van mijn vriendin. Hij was zo gelukkig dat hij overliep. Ik heb mogen ervaren wat ruimte in hem, liefde, de schoonheid van zijn vrouw en het plezier van zijn kinderen met hem deed. Hij kon niet anders dan knuffelen, grijnzen en goddelijk gelukkig blijven herhalen hoe blij hij was dat we dit met hem deelden.

Het is werkelijk waar; als je ruimte in jezelf hebt, is er zoveel meer plek voor een ander. En in zijn geval: delen is vermenigvuldigen. Arthur Japin weet waar hij het over heeft (leestip: ‘Zoals dat gaat met wonderen’).

Ik geloof dat daar één van de geheimen van de liefde in schuilt. Dat als het zo groot en overweldigend is – en tegelijkertijd zo kan worden ontvangen – dat er alleen maar meer ontstaat wanneer het zo zonder lading naar buiten mag. Zonder restricties, zonder angsten en gedoe, zonder gedachte wat een ander er van zal vinden.

En zo kan liefde dus zijn: een aanstekelijke schoonheid die straalt en een werking heeft die doet denken aan een roes. Ik heb een complete toegankelijkheid en liefde voor iedereen gezien, gedragen door zijn besef met wie hij is getrouwd. Dat reikt zoveel verder dan hun relatie samen. Zelfs verder dan hun gezin.

Ongelooflijke schoonheid. En wat mooi om die stralen te hebben mogen ontvangen.

Edwin van de Bospoort Mijnmoment 2015 Fotograaf Willem Andree


Ik ben Edwin van de Bospoort, Founder van Timebox en Sciomino en Freelance UX designer. Ik ben getrouwd! met Barbara en trotse vader van onze drie B’s.

Portretfoto: Guido van Nispen
Foto onder: Willem Andrée

8 gedachten over “Edwin van de Bospoort”

  1. Mooi, man, vader en maestro,
    Gaaf te lezen dat je getrouwd bent. Nog gaver is je Moment, omdat ik mij die grijns van je helemaal kan voorstellen. Keep grijnsing!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven