Elisheva Boumans

Het hele jaar heb ik uitgekeken naar 14 oktober, de dag van mijn tweede jubileum. Het eerste viel bijna in duigen omdat mijn partner er flink doorheen zat na jaren zorg voor en om mij. Gelukkig werd het een niet te vergeten ervaring vlakbij de plek waar ik de afgelopen jaren mijn benen regelmatig heb uitgelaten; meestal met mijn camera om de nek om die voor mij belangrijke plek vast te leggen op de digitale plaat.

Dit keer zijn de uitdagingen van geheel andere aard. Wat te doen als het hardnekkige virus zich wederom van zijn slechtste kant laat zien? Gelukkig heeft mijn partner al tijdens de tweede lock-down een plan gesmeed voor die voor mij o zo belangrijke tweede verjaardag. Na veel geheimzinnigheid van zijn kant weet ik de blauwdruk voor plan A te ontfutselen onder het mom dat ik sinds die beruchte dag minder geciviliseerd op verassingen reageer. Het plan, dineren op niveau met mijn reddende engelen, zijnde mijn partner en mijn jeugdvriendin, is akkoord.

Op de desbetreffende dag zet plan B zichzelf in de ijskast, het stekelige virus heeft zich redelijk gedeisd gehouden. Na mijn dagelijkse en broodnodige rust reizen we af naar de hoofdstad. Beiden in vol ornaat. Aangekomen checken we in en tot mijn verrassing is de kamer een suite met een culinaire verrassing, die we soldaat maken zodra de tweede engel arriveert. Terwijl ik een tweede schoonheidsslaapje doe, zwieren de twee engelen door de omliggende straten.

Iets voor zessen dalen we gezamenlijk af naar het restaurant, laten we de gevreesde QR-code scannen en nemen we helemaal achterin plaats, zodat het voor mij geen prikkelparadijs is.

Na de toost met emotionele en hilarische woorden brengt de in kimono geklede dame op mijn verzoek stokjes met elastiekjes zodat mijn jurk verschoond blijft van wier en aanverwante zee-ingrediënten.

De hele avond is een feest voor het oog en de tong en als ik tot mijn grote verbazing na tig gangen vraag hoe laat het is krijg ik bijna een rolberoerte: tien uur! In al die jaren sinds mijn sinustrombose is dit een primeur. Gelukzalig loop ik met mijn entourage naar buiten en laat dit memorabele moment door de charmante dame vastleggen op mijn telefoon.

3 gedachten over “Elisheva Boumans”

  1. Weer heerlijk beeldend, prachtig en krachtig verwoord.
    Ik zeg: DOEN (dat boek, maar dat zeg ik al jaren😻).
    Liefs van ons X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven