Emile Peters

Ik weet het zeker, privé en zakelijk wordt 2013 een topjaar. Ongeveer de laatste woorden van mijn moment 2012. Een topjaar is overdreven, slecht was het ook zeker niet. Genoeg mooie en minder mooie momenten achter de rug. De winst van 2013? Geen verwachtingen meer hebben. Meer leven in het NU. Maar wat is terugkijkend nou het moment?

Vrijdagochtend 14 juni net voor negenen. Daar sta ik dan. Alleen. In een leeg huis. Gemengde gevoelens. Een net opgeleverde nieuwbouwwoning (door anderen grappig genoeg vaak ‘huisje’ genoemd). Gehuurd voor minimaal een jaar. Vlakbij de school van mijn mannen. Vlakbij Heidi *), moeder van diezelfde mannen. In Huissen. Formeel een stad, maar in gedrag meestal een dorp.

Zelden word ik onrustig van wat ik nog moet doen. Die nacht verdronk ik echter zowat in mijn eigen zweet. Om wat er allemaal moest gebeuren. Om de periode die ik af ging sluiten. Om de toekomst de voor me lag.

Achteraf heb ik me in de nacht van 13 op 14 juni natuurlijk veel te druk gemaakt. Met name dankzij de niet aflatende steun en hulp van mijn ouders, mijn zus, zwager en tante is het lege huis in twee weken tijd omgetoverd tot mijn huis. “Doe jij nou maar je werk, zeg hoe je het wilt hebben en wij doen de rest”.

En zo kon ik 29 juni mijn intrek nemen in een compleet nieuw huis. Met mijn beste vriend reed ik die dag in een gehuurde bus van hot naar her. Ouderwets lachen. Relativeren. Lunchen in de zon op het terras. Eind van de middag alles op zijn plek. De volgende fase in mijn leven brak aan.

Nu kan ik zeggen dat de ‘rust’ er regelmatig weer is. Het lege huis is (bijna) thuis geworden. Geen grootste toekomstplannen. Kijken wat er op mijn pad komt. Zien wat er gebeurt. Vrijheid, autonomie. Op zoek naar verbondenheid. Delen met de mensen die er voor mij toe doen. Een paar echte vrienden en vriendinnen. Veel mensen van wie ik energie krijg.

En natuurlijk met mijn mannen. Ik ben trots als zij het liefkozend hebben zij het over ons mannenhuis. We worstelen letterlijk door de kamer. We klimmen naar de top. Met continu in gedachte dat de reis het doel is.

*) Voor de lezers die Heidi niet kennen. De moeder van mijn kinderen. Mijn ex-vriendin. Hekel aan het woord. Bijzonder hoe wij dit jaar in goede harmonie uit elkaar zijn gegaan. Zij was degene die als eerste een kaartje bij mijn nieuwe huis in de bus deed. Ze gunt me rust en veel geluk. Knap. Lief. Wat mij betreft voor altijd veel meer dan de moeder van mijn kinderen.

2013-07-14 14.30.41-1

Ik ben @EmilePeters (1970) elf jaar vader van Tom en acht jaar vader van Nick. Ik ben partner bij Upstream en sinds ruim een jaar vooral bezig met de verdere ontwikkeling van Marketingfacts. Daarnaast sta ik graag bij RKHVV ‘langs de lijn’ en probeer ik me te verdiepen in fotografie.

10 gedachten over “Emile Peters”

 1. Avatar foto
  Riet Peters-Mundi.

  Lieve Emile, we hopen dat we er nog lang voor jou, Tom, Nick en Heidi mogen en kunnen zijn! Alle goeds voor 2014 gewenst. Je ouders.

 2. Emile, ik ben jaloers op jou! Jij hebt een ex-vriendin die je rust en geluk gunt…Wat fijn dat dat kan! Grijp het met beide handen en je toekomst zal vast heel evenwichtig verlopen. We kennen elkaar alweer een hele tijd en ik hoop van harte, dat we elkaar regelmatig weer ergens “tegen het lijf” lopen om even af te stemmen. Zo fijn…

 3. Prachtig verhaal, prachtig moment! Net als jij ben ik ook in harmonie uit elkaar gegaan met mijn ex ( ik in 2012), het kan en het bestaat. Veel geluk in 2014!

 4. Avatar foto
  Angela Burgering

  Lang geleden (meer dan 12 jaar alweer) dat we elkaar voor het laatst spraken en dan brengt een geretweet berichtje mij ineens bij jouw moment. Bijzonder om de veranderingen in jouw leven te lezen en hoe jij daar mee om gaat. Ik wens je, samen met je mannen, alle goeds voor de toekomst!

 5. Avatar foto
  Pierre en Marijke

  Lieve Emile,
  Wat een ontroerend en prachtig geschreven mijn moment. Wij zijn trots op je! Wij zijn blij dat jullie rust en harmonie gevonden hebben in het overigens erg gezellige mannenhuis. Wij wensen dat voor jou en iedereen die je dierbaar is 2014 in alle opzichten een topjaar zal worden. Liefs van Pierre en Marijke.

 6. Avatar foto
  Marco en Marieke

  Mooi geschreven Emile! Wees er trots dat jullie met zoveel respect naar elkaar toe dit bereikt hebben! Geniet van jullie gezellige mannenhuis!! Het is jullie van harte gegund!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven