Erik Kuperus

Heel laat, want… hoe moeilijk is het om 1 moment te kiezen in een zo’n bomvol jaar met zoveel mooie momenten. Persoonlijk, zakelijk… kies er dan maar eens 1.

Ga toch een poging wagen, in een jaar waarin een branche volledig onder druk staat vanwegen een crisis, draaien wij met MiER een omzet als nooit tevoren, meer als adviseur optreden, vaker ook dagvoorzitter zijn kortom meer waarde voor geld. Maar, ach dat is ondernemen en domweg een kwestie van accepteren en aanpassen. Persoonlijk ging er ook heel veel goed. De moeder van mijn lief die een ongeneeslijke vorm van longkanker overleeft… zou natuurlijk op 1 moeten staan, is namelijk echt een wonder en toch het leek logisch. Eerste drumles van mijn 5 jarige… geweldig! Samen met mijn meisje op ons ‘eiland’ in Loosdrecht samen naar de finale van het dameshockey op de OS luisteren… prachtig!

Maar, nog steeds niet ‘mijn moment’ daarvoor ga ik toch voor iets wat dicht bij mij ligt.

Ik sta inmiddels ruim 17 jaar op het podium, van het beatrixtheater tot een bootje met 4 gasten. Bedenk het maar en ik heb het gedaan. En dit jaar heb ik toch op dit vlak mezelf overwonnen. Dat zit zo: alles wat ik normaal doe is geimproviseerd. En hoe gek dat ook klinkt… dat is voor mij lekker veilig.

En toen was daar ineens hier in mijn fijne Vreeland het idee om een band op te richten, of ik daar ook iets wilde? Ik? Zingen? In een band… dat kan ik niet! Onzekerheid alom bij elke repetitie… voorzichtig zijn, mic zacht zetten, maar zoveel pret. Met een groep mensen die uiteenloopt van een 15 jarige pianiste tot een ergens in de 50 zijnde taxateur van boorplatforms. Kortom, van alles.

En toen was daar de gondelvaart in Loosdrecht. Honderden bootjes op de warmste dag van het jaar, met een liveband op een sleepboot. Wij (the Southern Locals) hebben van 18.00 tot 1.30 staan spelen.

En ergens daar was ‘mijn moment’

De ondergaande zon, honderden mensen op het strand en tientallen bootjes om ons heen en iedereen springen en meezingen…. ongelooflijk!

Kortom, persoonlijke angst overwonnen en er iets heel gaafs voor terug gekregen.

En 2013…. dat word nog mooier. Heb namelijk op de valreep nog een heel belangrijk inzicht gekregen, en dat ga ik volledig toepassen. (zou zo maar kunnen dat mijn moment van 2013 daar over gaat.

Nog even mijn motto. Er zijn geen problemen, alleen situaties die je niet wil accepteren.

1 gedachte over “Erik Kuperus”

  1. Mooi en herkenbaar Erik.

    En jij: bang?!? Daar moeten we toch nog eens over praten dan. Wanneer ben je beschikbaar voor een bier bij Paul? 😉

    Mooi te zien dat zingen in een band zo hoog in de verrassing/hoogtepunt top 10 staat. Zouden meer mensen moeten doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven