Erna van Vondel

Erna van Vondel, @ervavon

50 jaar worden en terugkijken op misschien wel het meest bizarre jaar uit je leven.

Dát is mijn moment van 2011.

Een jaar wat moeilijk begon en moeilijk eindigt met het overlijden van mijn geweldige vader op 5 november, een week vóór mijn 50e verjaardag, op de zeer respectabele leeftijd van bijna 91 jaar. Maar wat mis ik zijn humor, het chatten en de mailtjes (op 85 jarige leeftijd voor het eerst de computer aangeraakt!) en zijn nabijheid.

Een jaar wat op zijn grondvesten schudde vanwege het PGB en ik mijn debuut op tv maakte:

https://www.youtube.com/watch?v= OeYPzMzr2hY

Een jaar waarin 2 vakanties grandioos de mist ingingen, met als dieptepunt het stranden op de periferie in Parijs! Of all places! Hierover vertel ik uitgebreid op mijn weblog ‘HET MEISJE UIT OOST”: http://hetmeisjeuitoost.blogspot.com/2011/12/2011-een-jaar-wat-niet-gekker-kon.html

50 jaar worden en dit herbeleven en beseffen dat je ondanks behoorlijk wat ontberingen in 2011 en ontberingen in voorgaande jaren, toch vooral 1 rode, prachtige draad ontdekt , wat een mens sterkt en waar ik trots op ben dat ik het in die 50 jaar via vele creatieve (soms ook met om)wegen heb toegepast: LEVENSKUNST.

Heb het leven lief!

1 gedachte over “Erna van Vondel”

  1. Wat een gebeurtenissen.
    waar zijn we in dit land toch mee bezig. Het hele verhaal rond die PGB’s onbevattelijk en zo onwaardig.Heftig jaar voor je. word ook plaatsvervangend boos.
    Mooi dat file van je vader en zijn hond. Ontroerend.
    En je afsluiter: heb het leven lief is een prachte afsluiter om als levensmotto bij je te dragen en met anderen te delen.

    dank daarvoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven