Erno Hannink

Al weken van te voren puzzel ik in mijn hoofd. Wat ga ik precies bezoeken en wie ga ik ontmoeten. Welke dag vertrek ik en wanneer moet ik weer terug.

Dinsdag 8 juli, om 5.30u zit ik in de trein, de start van een lange dag. Na ruim 20u reizen wacht ik op mijn gastvrouw op het vliegveld van Portland (OR). Zij komt rond middernacht aan op datzelfde vliegveld. Samen rijden we in de nacht naar haar huis ergens in de bossen op een heuvel.

Door het tijdsverschil word ik de volgende ochtend op tijd wakker. Een dag om lekker te wennen, heerlijk weer, in de bosrijke omgeving. Tijd om bij te praten met Lorelle VanFossen, de koningin van WordPress. Wat hadden we elkaar lang niet gezien en ik was haar hartelijkheid bijna vergeten, bijna.

Ik ben hier voor een bijzonder event, World Domination Summit, georganiseerd door Chris Guillebeau. Al een paar jaar kijk ik er naar uit. December 2013 had ik de keuze gemaakt, 2014 wordt het jaar dat ik ga. Het is een 2-daags evenement, het begint vrijdagavond al en eindigt met een afsluitend feest op zondag. In de aanloop naar dit evenement zelf werden er ontmoetingen, workshops en zelfs een hele dag Problogger Academy georganiseerd.

De Problogger Academy wordt georganiseerd door de man die er voor gezorgd heeft dat ik in 2005 ben begonnen met bloggen en zelfs mijn baan heb opgezegd. Darren Rowse samen met Chris Garrett delen hun kennis en vrienden met ons. Alleen dit was al de moeite waard om naar Portland te komen. Goede presentaties en leuke sprekers zoals Pat Flynn, Pam Slim, Chris Ducker en veel meer. Een mooie gelegenheid om met deze experts persoonlijk kennis te maken.

Natuurlijk was daar nog het evenement zelf. Persoonlijke verhalen door bijzondere sprekers. Een deel kende ik maar had ik nog nooit ontmoet zoals, Michael Hyatt en John Jantsch. En indrukwekkende presentaties van sprekers die ik nog niet kende zoals Jadah Sellner en Elise Blaha Cripe. De rode draad in de presentaties was voor mij, focus en start. Focus op het ding wat je kiest en begin nu. Zet de eerste stap.

In de momenten rondom het evenement, de lunchtijd (2,5 uur) en de feesten maak je kennis met mooie mensen die onze wereld een klein beetje willen verbeteren. Met bijna 3,000 deelnemers die iets herkenbaars dragen van #WDS2014 in een compacte stad maakt het eenvoudig om telkens nieuwe mensen te ontmoeten.

De stad Portland, de omgeving, de mensen, mijn gastvrouw en haar gastvrijheid, het was heerlijk om hier te zijn.

Terwijl ik in het vliegtuig een blog schreef over de week realiseer ik me dat ik veel heb geleerd en bereikt in de afgelopen jaren. Ik ben gestart en na een paar zijpaden heb ik een mooie weg gevonden. Mijn missie. Door de missie tijdens deze week steeds te herhalen krijgt ze meer wortels en wordt steviger.

Erno Hannink 2

Een bijzondere week. Mijn moment van 2014.

Lees meer over Focus en Start tijdens #WDS2014

ernohannink.nl/world-domination-summit-2014


Erno Hannink – vroeg bij social media dingen, maar nooit als eerste. Make your coaching business number 1 in your niche en mijn gezin is waar ik blij van wordt. Spreker, auteur en Social Media mentor voor coaches. ernohannink.nl #5am #fambizblend #hyperspecialisatie #zichtbaar

4 gedachten over “Erno Hannink”

  1. Raymond, het was heerlijk. Ik heb genoten en toch ga ik dit jaar niet nog een keer. Ruimte voor een andere ervaring 🙂

    Dank je wel Kaj.

    Soms een strijd, meestal genieten wat er op me af komt Marloes. Dan zie ik vooral mooie momenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven