Erno Hannink

Erno Hannink, ondernemer, schrijver, spreker

In vergelijk met vorig jaar (Mijn moment van 2009 – idee Punkmedia) was 2010 veel rustiger in vele opzichten, bijna saai :0)

Het belangrijkste voor 2010 was in 2009 al gestart, een training/coaching waarin je als ondernemer leert anders met je bedrijf en klanten leert om te gaan. De titel van deze training is Meer Verdienen Minder Werken. Daar droomt toch iedereen van?

In dat half jaar heb ik kennis gemaakt met heel mooie mensen, top ondernemers. Nadat de training na een half jaar was afgerond hebben we in de MasterMind nog steeds iedere maand een afspraak. Het is zo mooi om ondernemers te zien groeien en van ze te leren. Het is fijn om aan je bedrijf te werken, meer dan alleen maar in je bedrijf.

Een spannend moment was ook deelnemen aan SOBCon in Chicago. Een 2-daags evenement waar ik een kort optreden had in een panel over een bedrijf starten. Ook hier weer genoten van bijzondere ondernemers.

Dit soort ervaringen laten me zien hoe mooi ondernemen is als je weet waarvoor je het doet en het doel van je onderneming hoger ligt dan jezelf. Als je weet Waarom je het doet.

In mijn moment van 2009 had ik geschreven over hoe leuk het is een boek te schrijven en vooral de reacties die je er op krijgt. Mijn eerst doel een boek publiceren was vorig jaar gelukt, een boek verkopen was het volgende doel, en in 2010 was de eerste druk uitverkocht. Wow.

In 2010 voorstel ingediend voor het volgende boek, en dat werd geaccepteerd door de uitgever. In de loop van het jaar werd het belang van Facebook voor ondernemers steeds duidelijker voor mij. Daarom sinds de zomer daar actief mee bezig geweest, en dat heeft effect. Hier ga je nog meer van horen in 2011.

Het fijne is ook dat ik vanuit huis werk en eenvoudig mijn eigen tijd kan indelen. Zo is het mooi iets te doen op de school van dochterlief die in haar laatste jaar van de basisschool zit. Dit jaar ben ik lid geworden van de ouderraad van de middelbare school waar onze zoon naar school gaat en leider van zijn voetbalteam. Opnieuw een kans om het opgroeien van onze kinderen van dichtbij te beleven, voor mij belangrijk.

Zo werd 2010 toch een bijzonder jaar.

2011 gaat een keuze jaar worden. Dochterlief die haar keuze maakt naar welke middelbare school ze gaat. Zoonlief die een richting kiest op zijn middelbare school. De uitbreiding van het nieuwe bedrijf om zelfstandige professionals, experts, te helpen meer klanten te krijgen via internet. Twee nieuwe boeken die worden uitgegeven.

Mijn thema voor 2011 wordt ‘internationaal’.
Wat is jouw thema voor 2011?

2 gedachten over “Erno Hannink”

  1. Hei Erno, jeetje zijn je kids alweer zo groot! Ik ben zo blij dat jij je boek hebt geschreven want ik ontmoet zoveel mensen die niet in mijn “doelgroep” zitten maar wel in de jouwe en nu hoef ik ze alleen maar op je boek te wijzen. Dus ik ben ook blij te horen dat je volgende boek over Facebook gaat, want dat snap ik niet en dat hoeft dus straks ook niet meer, verwijs ik ze gewoon weer naar jouw boek. 😀

  2. Lieve Sanne, kids, mmm tja, dat gaat zo hard pfff klinkt als cliché, maar niet minder waar. Wel heerlijk om mee te maken.
    Dank je wel dat je mijn boek blijft promoten en ja, volgende boek komt er aan. 🙂
    Wat een mooie spannende presentaties heb jij gedaan zeg, heb er van genoten. Mooie keuze gemaakt heb je. En ja ook met lifehacking gaat je tijd gewoon op, aan leuke dingen, maar toch op…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven