Erwin Blom

Is het waar? Is het echt? Rechts naast me op het podium staat ie: Jon Langford van The Mekons en hij zingt de klassieker Where Were You. Twee stappen verder staat Susie Honeyman, ze speelt prachtig viool zoals ze dat ook altijd bij The Mekons doet. En de rest op het podium? Dat ben ik met mijn vrienden. Dat is Eton Crop.

40 jaar geleden begon ik in de punktijd met een aantal vrienden onder invloed van onder andere The Mekons muziek te maken. En die band is de rode draad in de ‘carrière’ van Eton Crop. Jon produceerde platen van ons, maakte hoezen voor ons, Susie deed mee op albums en sessies, we speelden met de band in zalen en op festivals.

Maar nooit eerder stonden we samen op een podium. Nooit eerder was ik een beetje onderdeel van mijn favoriete band aller tijden. Tot november 8 november 2019, tot Cropfest, het driedaagse festival waarop we 40 jaar liefde voor muziek en 40 jaar internationale vriendschap vierden. Jon kwam over uit Chicago. Susie reisde in vanuit Londen. En ze speelden met ons.

Die avond was ik een Mekon!

Erwin Blom maakt met Fast Moving Targets media over innovatie en helpt bedrijven innoveren. Hij is iedere zaterdagmiddag in Ierse pub Mulligans in Amsterdam te vinden waar ook deze Mijn Moment is gecomponeerd.

2 gedachten over “Erwin Blom”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven