Erwin Blom

Ik pink een traan weg. Kijk ze daar eens stralen in die volle kelder van een kleine pub in Norwich. Mijn dochter Pip op tour in Engeland, een half jaar nadat ze haar eerste liedjes op Spotify zette. Ze is met een bliksemcarriere bezig. Dat ik dat als vader die van muziek houdt mooi vind, heb ik hier wel eens vaker verteld. Maar toen schreef ze nog kleine prille liedjes met een driejarige gitaar. Nu schrijft ze stevige maar nog altijd even pakkende nummers.

En live doet ze dat niet alleen. Want links van Pip staat mijn zoon Tender. In de band van zijn zus verzorgt hij gitaar en achtergrondzang. En hoe. Hij staat er met een uitstraling van ‘hier hoor ik, hier ben ik voor geboren’. Met plezier, met zelfvertrouwen, met de juiste moves. En dat is zo ontroerend om te zien: mijn 18 en 20-jarige kinderen die bezig zijn met wat ze het mooiste op aarde vinden: muziek. Ik ben nog nooit zo trots geweest.

Ik zie Tender lachen. Hij kijkt naar Sheila die tijdens het eerste nummer binnenkomt. Sheila is de vrouw van de legendarische, ruim tien jaar geleden overleden dj John Peel. Sheila kent Pip en Tender al sinds hun babytijd en dit wil ze niet missen.

Ik hoor Pip bedanken. Ze noemt Pete en Dave van Grunt Grunt A Go Go Records, het label dat haar eerste single uitbracht. En het label dat 30 jaar geleden het album It’s My Dog Maestro van mijn band Eton Crop uitbracht. Pete en Dave zijn weer even enthousiast als toen.

Op mijn moment komen werelden en tijdperken die enorm veel voor me betekenen bijeen. Heel bijzonder.

En met zijn allen kijken we naar de jonkies die nog belangrijker voor me zijn.

Wat zijn ze goed!


Erwin Blom houdt van muziek, schaatsen, media en innovatie. Hij maakt zelf media over innovatie en helpt bedrijven innoveren. Zie Fast Moving Targets (http://www.fastmovingtargets.nl) en The Innovation Station (http://www.tis.tv).

13 gedachten over “Erwin Blom”

  1. Zo heerlijk om deze vaderliefde te proeven en te herkennen. Dat je ’t als vader ’t gevoel hebt: “Ik heb onderweg toch iets goeds gedaan.” Omdat je kids niet alleen hun talent aanboren, maar ook – nog belangrijker – hun hart volgen. Fijn verhaal dit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven