Erwin Blom en de eindigheid der dingen

Erwin Blom is journalist, maar bij de meesten zal hij bekend zijn als die man die de voorlopers in de voorste voorhoede aan de hand neemt door de wereld van technologie en de toepasbaarheid daarvan voor de mens.

Zo heeft Twitter in Nederland versneld bekendheid gekregen doordat Erwin Blom het begin 2007 (of was het eind 2006?) met enthousiasme introduceerde bij de early adopters, nadat hij een week op de tech-conferentie South by South West (SXSW) in Houston Texas had rondgezworven.

Maar veel eerder heeft Blom als hoofd Digitaal bij de VPRO op het gebied van internet veel nieuwe platformen als eerste getest, gepubliceerd en ontwikkeld. Wat bij mij vooral blijft hangen is dat hij in 1999 met Bieslog is gestart, de baanbrekende weblog van Wim de Bie. Een van de briljante pareltjes in de Nederlandse blogwereld.

Kijk hier voor Erwin Blom’s indrukwekkende bio >>

Van Erwin neem ik altijd zijn adviezen blind aan.

Of een social media tool, een gadget of een start-up een blijvertje is, valt vaak af te lezen aan het enthousiasme die Erwin er in het prille begin over heeft laten zien. Om er een laatste advies uit te plukken: check Scoop.it, een prachtige – ja wat is het eigenlijk – publiciteitsplatform waarin jij als curator kan laten zien wat jij filtert aan informatie voor jezelf en (vooral daarmee) de mensen die jou volgen. Zie hier Erwin’s blog post ‘Verslingerd aan Scoop.it van dik twee maanden geleden.

Of spreaker.com is ook zo’n voorbeeld: http://www.spreaker.com/user/erwblo

Hoewel Erwin een hoog-sociaal mensen-mens is, blijft hij voor mij vooral journalist. Eentje die zijn vak verstaat en een gezonde allergie heeft voor commercie en marketing (zoals wel meer journalisten), of die in ieder geval telkens met lichte scepsis en scherpte benadert. 

Erwin heeft in 2010 en 2011 twee indrukwekkende bijdragen geleverd aan Mijnmoment, waar veel mensen een brok van in de keel hebben gekregen. Twee diep ingrijpende momenten in twee jaren. In zijn twitterbio heeft hij vorig jaar de term ‘familyman’ toegevoegd, dat wil wel wat zeggen.

http://www.mijnmoment.com/erwin-blom/2010
http://www.mijnmoment.com/erwin-blom/2011

1 gedachte over “Erwin Blom en de eindigheid der dingen”

  1. nice blog
    Rostrum Education is a premier tutoring and education consultancy founded in London in 2016 with an aim – “to assist students with their learning curve and to provide them a global platform, thereby enabling them to achieve their academic goals.”
    With a motto to teach beyond boundaries, Rostrum provides a diverse range of tutoring and consultancy services to students belonging to different curriculums like International Baccalaureate, IGCSE and A- Levels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven