Esther Gons

Ik ben weer eens een Basketball wedstrijd vergeten en mijn zoon moet uit spelen. Met een zucht sta ik op van mijn werk om uit gewoonte de boel te gaan regelen.

Maar zoonlief whatsappt even in de Basketball groep en vraagt of er genoeg vervoer is, verontschuldigd zich naar mij. -“je roept altijd dat ik nu dat soort dingen zelf moeten regelen”.

Niet genoeg auto’s. Zal ik dan toch?…

Dochterlief springt onmiddellijk in de ‘ik regel dit’ modus, en biedt aan te rijden, lijkt haar leuk om zelf zo’n eind te rijden en naar de wedstrijd te kijken.

Daar gaan ze, mijn gebroed, samen. Samen, maar alleen, in mijn auto!!

Stoer toch! Hoor ik je denken, ja vreselijk stoer, maar voor mij ook een knoop in mijn buik gevoel. Trots? ja zeker, maar wat maakt dat moment dan toch zo knagend lastig? Het was een nogal grijze zondag middag waarin ik een intern debat voerde over mijn schuldgevoelens. Volledig in de knoop er maar niet uitkwam waarom ik, terwijl ik  volledig en met al mijn hart vol ga voor onze Startup studio NEXT waarin ik al mijn passie en kennis voor startups kan storten, dat toch niet altijd kan rijmen met mijn gevoel. Soms knaagt het, onbewust, niet bewust, omdat ik altijd een stukje vanzelf opzij schuif omwille van hen, mijn gebroed. Dat dat zo is besef ik niet altijd meteen.

gebroed

“Once you’re a parent, you’re the ghost of your children’s future.”

Dat is wat Cooper zegt tegen zijn dochter Murphy als hij de ruimte in gaat en zijn dochter alleen moet laten in de film Interstellar.

Onbewust is dat is ook deel geworden van de structuur van mijn bestaan, onderdeel van mijn denken.

Niet iets waar ik bewust mee bezig ben, maar iets wat in mijn ‘zijn’ is ingebed.

Zij komen er wel die twee. Mijn gebroed. Zitten ondertussen zelf aan het stuur. Ik ben degene die nu moet werken aan mijn nieuwe rol. Niet meer alleen in dienst van mijn gebroed, maar in dienst van mijn eigen passie, omdat het mag! omdat het kan! Zonder dat altijd knagende gevoel, omdat dit is wat ik nu moet doen. my NEXT step.


Esther Gons, Co-Founder NEXT.amsterdam, investeer in startups met geld, kennis, en vooral passie. Al 5 jaar lead mentor bij Rockstart, de koningin van de Lean startup methodology, altijd op zoek naar het het nieuwe. Verandering als drijvende kracht.

8 gedachten over “Esther Gons”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven