Esther Gons

Ze heeft rijles mijn dochter… een baantje, zit op het VWO en weet precies wat ze wil. Ze wil zo snel mogelijk het uit huis, haar eigen plek, het zelf regelen. Ze heeft het altijd druk, traint met haar Basketball team, coached een team met kleintjes en past tussendoor ook nog op. Ze wil goede cijfers halen en haar CV verrijken om haar kansen te vergroten haar droom vervolg studie te kunnen doen.

De momenten samen worden schaarser, ik koester onze vakanties en gesprekjes in de auto.

Soms heb ik er vreselijk moeite mee, dat eigenwijze puber kind, soms maak ik me ontzettende zorgen…..’wat als’…. , soms vind ik het lastig die nieuwe verhoudingen, meestal glim ik van trots.

Deze zomer besloot ze dat wat ik doe, toch wel heel gaaf is. Ze besloot om mijn passie voor startups te omarmen en gaat steeds vaker mee naar Rockstart. Om te leren, om te helpen, om voor nieuwe dingen open te staan. Al weet ik nooit precies hoe ze daar over denkt. Na demoday, waar ze de hele dag geholpen had, de presentaties gezien, VC’s de hand geschud, was ik met het gebroed (zo noem ik mijn kids) bij mijn ouders. Ze vertelde mijn moeder over haar bevindingen, ze zei; ” Het voelt alsof iedereen altijd blij is, ik krijg er energie van daar de startup te helpen” .

Mijn gevoel met haar woorden. Zo mooi! En vervolgens; haar blik en die van mijn moeder, dat moment, dat kan ik niet omschrijven maar dat is me bijgebleven. Een klein moment waarin ik mijn moeder zag zoals ze ooit met mij is geweest. Dat ook zij zich ooit zo gevoeld moet hebben, een mengeling van bezorgd en trots,van zorgen en vertrouwen. Van veranderende verhoudingen, van groter groeien. De emotie daarin; Haar band met mijn dochter, mijn band met mijn dochter en mijn moeder.. cirkeltje rond….nieuwe fases en verhoudingen…. besef. Dat is mijn moment dit jaar… een moment van niet meer dan een split second met waarde voor het leven.

Drie generaties


Esther Gons (@wilg) is innovatie strateeg en visueel denker, vaste lean startup coach bij @rockstart en heeft voor de HvA/ CMD een 8 weekse startup course opgezet. Helpt bedrijven met visuele strategie of businessmodel sessies en innovatie trajecten. wilgengebroed.nl

8 gedachten over “Esther Gons”

  1. Zeer herkenbaar gevoel al zijn mijn jongens nog wat jonger. Merk ik ook altijd zo goed als ik weer naar mijn geboortedorp terug ga waar de rollen van (groot)ouder & kind langzaam in elkaar overvloeien maar omdat ik er zo zelden ben schrik ik er steeds weer van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven