Ewout Wolff

 “Wat een goed idee, wat een geweldig intiatief– mogen wij meedoen?!”

MijnMoment2016 startte fanatastisch – hoe kon het anders met dit soort enthousiasme?

Het begon zo: ik werkte als interim online manager bij DLL in Eindhoven. En het verbaasde mij: hier wordt de Nederlandse economie van de komende decennia gemaakt: HighTech, Innovatie, Chips, Internet of Things, Big Data, Robotics, Autonomous vehicles – het wordt hier gemaakt. Combineer dat met een fiks aantal multinationals en startups en als kers op de taart de Design Academy.

Ik verwachtte daarom het walhalla van Digital marketing. Maar het was tamelijk stil.

Dus organiseerde ik presentaties over digital marketing. Goede sprekers van NXP, Philips en MCB, extra overtuigend als bedrijven uit de buurt. Enthousiasme bij het publiek én bij de sprekers, die zich afvroegen waarom we dit soort events niet vaker met elkaar doen?

Het idee was geboren: Digital Wednesday – maandelijkse events op de laatste woensdag avond over digital marketing van/voor en door (Groot-) Eindhoven.

Ik ging de boer op: mailen, bellen, tweeten, presenteren en bezoeken. En overal enthousiasme (“Ja natuurlijk doen we mee”) – dit kon niet misgaan.

Mijn interim opdracht naderde zijn einde en de zomervakantie was al in zicht. Het was tijd om spijkers met koppen te slaan en toen …. vielen ineens 3 belangrijke bedrijven af.

Ik was zwaar teleurgesteld en twijfelde of ik door moest gaan: ik had er al veel energie in gestoken, de zomer was begonnen, en daarna werd het veel moeilijker om op 100 kilometer afstand nog nieuwe bedrijven in Eindhoven enthousiast te krijgen.

Ik stuurde nog één email en een tweet. Zonder veel hoop. Ik klapte mijn laptop dicht en trok een paar weken met mijn gezin door Zweden.

Na mijn vakantie las ik tot mijn verbazing een erg leuke antwoord-mail. En leuke tweets. Gevolgd door nog leukere gesprekken.

MijnMoment 2016 vond plaats op maandagavond 12 September, toen we ’s avonds voor het eerst bij elkaar waren en Digital Wednesday een feit werd. Langzaam werd duidelijk: wat eerst mijn eenmans actie was, kreeg daar een enorme boost met een energieke en briljante groep bedrijven en mensen!

En nu? woensdag 25 januari beginnen we smack midden in Eindhoven met drie gave sprekers over nieuwe Trends in onze digitale wereld: Sander Duivestein, Rob Adams (6Fingers) en Erwin van der Zande (Bright). Ik kan niet wachten op MijnMoment 2017.


Ewout Wolff werkt als online manager op interim basis. Hij is oprichter van Digital Wednesday, dat events organiseert in Eindhoven.

4 gedachten over “Ewout Wolff”

  1. Yes Edwin, geheel tegen mijn verwachting en normale houding in: doorbikkelen en dóórgaan, dat soort werk. Of er gewoon mee kappen.

    Dus dit was een nieuwe benadering en gelukkig was en is de allure van DigitalWednesday genoeg voor mensen om geïnteresseerd te worden.
    😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven