Femke Dekker

Nog geen 24 uur na het “live” gaan van mijn moment 2012 word ik voor de 3de keer moeder van een kerngezonde dochter, Kate! Na 2 jongens een meisje! Wat fantastisch en wat zijn we gelukkig. Zij heeft het dus voor elkaar gekregen om het zo te timen dat ze niet in mijn moment 2012 kon komen maar dus ook niet voor mijn moment 2013. Volgens mij deed ze het expres 😉

Kleine Kate is echter wel indirect de veroorzaker van mijn moment 2013. Vanwege de komst van Kate ben ik gedwongen te stoppen met mijn interim recruitment opdracht en kon Femkeido harder groeien. Afgelopen jaar was voor mij het jaar van doorpakken. Nu of nooit.

Het werd nu. Met mijn bedrijf Femkeido Interior Design ging het zo goed dat er in April uitbreiding kwam met een bedrijfspand, waar ook een shop in gevestigd werd, dit laatste zette ik op samen met mijn nieuwe compagnon Merel. We besloten ook een webshop te openen. De publiciteit vliegt ons om de oren. In augustus besluit ik zelfs mijn vakantie te onderbreken om terug te komen voor een opname in mijn huis voor het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin. Dit was geen makkelijk besluit maar iets in mij zei dat ik het moest doen.

Mijn moment: Terug van vakantie was ik eind augustus op een beurs in Amsterdam naast restaurant Storck. Merel en ik gaan lunchen en ik besluit mijn voicemail af te luisteren. Ik luister naar een bericht van de uitvoerend producent van het programma Eigen Huis & Tuin, zij geeft aan dat ze naar aanleiding van de opname in mijn huis “fan” van mij zijn geworden en zouden het leuk vinden als ik een ontwerp ga maken voor een klus in het programma. Dit gaat buiten mijn “dromen” en ik vind het nog steeds bizar als ik het parkeerterrein van Talpa op rijd. Inmiddels is dit eerste project met succes afgerond en ben ik bezig met de volgende klus. Een moment waarvan ik niet had verwacht dat zou komen. Het voelt als een kroon op het harde werken, als een bevestiging dat ik iets doe wat er toe doet. Het voelt als iets dat niet over mij gaat.

Femke Dekker 1200

Ik kijk terug op een mooi en succesvol jaar. Wederom een jaar waarin ik veel en soms tè veel werkte maar een jaar waarin duidelijk is geworden dat mijn bedrijf bestaansrecht heeft en winstgevend is. Het is gelukt om mij dagelijks bezig te houden met iets dat ik het allerleukst vind. Daar ben ik trots op.


Femke Dekker – ter Meulen (34) Interieur Ontwerper en Stylist, getrouwd met Ben. 3 kinderen: Merlijn (5), Julius (3) en Kate (bijna 1). Woonplaats: Leiden. Founder van Femkeido Interior Design, Femkeido Shop, Femkeido Blog

9 gedachten over “Femke Dekker”

  1. wow Femke, prachtig verhaal. prachtige foto. Wat een bijzonder jaar voor je. Dat 2014 maar weer veel moois mag brengen. Ik wens jou en je gezin een fantastisch jaar toe. liefs, Yzette

  2. Mooier kan niet. Zou ik denken. Dat wat je overkomt. En voelt als niet van jou. En dat het toch dóór jouw werken komt. Geniet ervan. Dank voor delen. En dank voor de mooie start. De foto. Van jouw kleine mensje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven