Oké, first things first. Wat is MijnMoment?

MijnMoment is een verzameling verhalen met als opdracht: ‘beschrijf jouw meest indrukwekkende privé en zakelijke moment.’ Zo verschijnt tussen kerst en oud&nieuw een honderdtal verhalen (om het hele uur) van personen uit het netwerk van Punkmedia. In 2003 gestart, in 2008 vergeten, en sinds 2009 een begrip bij een bescheiden maar enthousiast vooral online publiek.

In de beginjaren, toen ik hoofdredacteur was van FZ, heette het nog Magic Moments. Later in 2006 tijdens mijn online hoofdredacteurschap bij highprofile.nl (nu events.nl) werd het omgedoopt tot mijn moment en sinds Punkmedia (januari 2008) is de groep genodigden groter geworden.

Door social media, vooral door twitter, is de verspreiding en bekendheid toegenomen van dit eindejaarsfeest van aanstekelijk inspirerende, interessante en leuke verhalen.

Door dit geleidelijk groeiende succes ben ik Mijnmoment in 2012 als project gaan uitbouwen met een aparte site mijnmoment.com, en het streven om een fotoboek en foto-expositie te maken. Om dat te realiseren dender ik sinds juli door het land om in gesprek te raken met zoveel mogelijk Mijnmomenters, dit gesprek op te nemen op video en portretfoto’s te maken.

Video en fotografie zijn mijn broodwinning, Mijnmoment zie ik als een project waarin ik mijn top 100 van lieve mensen nog meer tot ambassadeur en promotor maak van Punkmedia. Men betaalt mij met aandacht. In elke ontmoeting, elk gesprek of in het hele proces zit voor mij de meeste waarde. Van iedereen krijg ik wijsheden, persoonlijke verhalen en espresso aangeboden.

Het Mijnmoment boek blog video en fotoproject is een eigen initiatief, een eigen investering en daarmee mogelijk een interessant traject om te volgen. Want ik onderga in dit proces een oprechte worsteling met commerciële factoren, slaaf zijn van geld of onvoorwaardelijk geven uit het hart, ethiek en broodwinning, marketing en promotie, eerlijkheid en invloed, echtheid en aandacht.

Het boek wordt door Monique in vormgegeven in Blurb (aanrader) en als-ie helemaal af is kan hij via Blurb worden aangeschaft om binnen 5 werkdagen op de mat te laten ploffen.

Op twitter zijn via @mijnmoment mijn ‘notes to myself’ te lezen en via #mijnmoment mijn gesprekken met mensen die ik bewonder, mijn inspiratoren, ambassadeurs, promotors en adviseurs: kortom mijn MijnMomenters.

1 gedachte over “Oké, first things first. Wat is MijnMoment?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven