Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen, blogger

Voor de derde keer een #mijnmoment bij Henk-Jan. Elk jaar zo rond Kerstmis even terugblikken en nadenken wat het jaar me heeft gebracht, waar de waarde ligt. Voor 2011 is dat heel simpel. 12 augustus 2011 is de dag die voor mij het belangrijkste was. Mijn trouwdag met mijn lieve Helie. Een prachtige zomerdag met een vrienden en familie. Na een jaar organiseren, regelen en gedoe konden we echt genieten van de hele dag. En de extra verrassing voor sommigen, Helie was op dat moment zwanger van ons tweede kind. We verwachten hem in februari. Dus dan weet je alvast het #mijnmoment voor 2012 😉

IMG 87921
Foto: Mon et Mine

Zakelijk ligt mijn moment op de Hogeschool van Utrecht. Ik heb afgelopen jaar behoorlijk wat uren gemaakt in het docentschap, maar in april ben ik eveneens aan de slag gegaan bij het Lectoraat Crossmedia Business van Harry van Vliet. Als projectleider ben ik betrokken bij een gezamenlijk project met Saxion Hogeschool in Enschede, gericht op binnenstedelijke ondernemers en digitale media. Erg inspirerend, ingewikkeld zo nu en dan, maar zeker de moeite waard. Eén van de leuke resultaten is de Media Battle, waarin we 150 studenten een week loslaten op een tiental ondernemers om hun communicatievraagstukken op een creatieve en crossmediale manier aan te pakken.

Maar belangrijker is dat ik bij het lectoraat veel andere kanten van de digitale ontwikkelingen krijg te zien. Door middel van toegepast onderzoek krijg je een kritischer blik op digitale media en kun je niet altijd alles met een roze bril bekijken. Dat doet geen afbreuk aan mijn uitgangspunt dat de toegankelijkheid van sociale media voor een groeiende groep mensen in essentie goed is. Het brengt mensen bij elkaar, zorgt voor creativiteit op nieuwe manieren en kan vrijheid en democratie brengen. Ik hoop dat ik in 2012 meer van deze uitgangspunten zie en dat men minder angstig is voor de ontwikkelingen.

1 gedachte over “Frank Meeuwsen”

  1. Ja, dat is met recht een echt hoogtepunt! Mooi!
    Ofschoon we elkaar af en toe irl treffen hebben we eigenliojk nog nooit met elkaar van gedachten gewisseld…..Dat moeten we spoedig toch ergens eens gaan doen, lijkt mij….
    Een heel voorspoedig 2012 gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven