Gerjan Vorkink

Weet je wat, ik doe gewoon mee. Inschrijven en niet meer over nadenken. Dat was mijn besluit en daar moest ik het mee doen. De Graaf Obstaclerun in Lochem zou mijn allereerste survivalrun worden. 8 kilometer door water, onder en over obstakels, hardlopen en afzien. Hoe moeilijk kon het zijn. Meteen daarna ook twee medestanders gevonden in Kaja en Roy die er ook wel zin in hadden. Al wist de tweede in het begin nog niet waarvoor hij zich had opgegeven.

Ja en wat trek je aan voor zo’n parcours. Lange broek, korte broek, t shirt, shirt met lange mouwen, oude afgetrapte of juist goede sportschoenen. Kortom keuzestress en dat terwijl de race nog moest beginnen.

Op de dag zelf was het erg mooi weer en het te nemen obstakelparcours lag er erg goed bij.

Nog even een gezamenlijke warming up met alle aanwezige deelnemers en we konden starten in groepjes van 20. De bandenstapel als begin, een paar steeds hoger wordende muurtjes, de zandzakkenrun op de berg, zwembandenrace van de berg af en daarna hardlopen naar de volgende obstakels. Door het water waardoor je hele schoenen soppen en klimmen in een touwnet bleken makkelijk te nemen obstakels te zijn

Daarna rennen naar de volgende stop. En dat bleek even tegen te vallen. Alles werkte namelijk mee behalve mijn linker knie. Dus dan maar interval toegepast. Lopen, even rustig aan, lopen enzovoort. Mijn medelopers, een jaartje of 30 jonger, hebben keurig gewacht als het even niet meer ging en daar was ik maar wat blij mee.

Nog even een pakladder genomen, een “bergop en berg af” deel en als laatste hindernissen de container met water waar droogblijven geen optie was. Als afsluiter lekker tijgeren door de modder. Daarna gezamenlijk de finish over.

But we made it en vonden het allemaal erg leuk. Samen met mijn kids de run gelopen. Als ie volgend jaar weer wordt georganiseerd dan schrijven we ons weer in. Want naast een leuke run was het ook organisatorisch goed geregeld.


Gerjan Vorkink, getrouwd met Joke en vader van Nikki en Kaja twee prachtige dochters respectievelijk samen met Eduardo en Roy, two good guys !!

Werkzaam in de arbeidsvoorwaardencommunicatie, flexibilisering en harmonisering en medeorganisator van het grootste evenement van Lochem, de Keidagen. Fanatiek sporter en always looking for good music.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven