Gerjanne Tiemens

Gerjanne Tiemens, communikeeter

Van A naar Z

Toen ik vorig jaar ‘mijn moment’ schreef, had ik niet kunnen verzinnen dat ik mijn moment 2011 zou schrijven aan de keukentafel andere kant van het land.

Na 15 fijne jaren in Arnhem, verhuisde ik dit najaar naar Zaandam, de Liefde achterna. De verhuizing ging, geheel op z’n Gee’s niet geheel volgens een ‘normale’ voorbereiding & planning. Niet echt een vast verhuismoment, maar meer een periode van geleidelijke verplaatsing van mijn dagelijkse leven & activiteiten. Je kunt het chaotisch noemen, ik noem het liever organisch, dat scheelt een hoop stress ;o)

2011 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar en net als 2010, een jaar van loslaten & leren. Maar ook een jaar vol nieuwe kansen & uitdagingen, een jaar van dromen & doen, van opruimen en dozen pakken. Een jaar van go with the flow, ook al was het soms een flinke wildwaterbaan.

Op werkvlak begon het jaar met een mooie opdracht om samen met Noor Bongers experiment Gezonde Wijk Presikhaaf te mogen begeleiden. Een half jaar lang samen met de gemeente Arnhem en de Smaakmakers van de wijk gezonde plannen maken & in gang zetten.

In mijn eigen wijk het Spijkerkwartier was er ook van alles gaande. Het buurtcentrum kwam in handen van de bewoners, het bood onderdak aan het kernteam van 7di in Arnhem, bewoners ontmoetten elkaar op de local warming en de groene zaterdag. Kennis, informatie en vraag & aanbod wordt uitgewisseld. We slaan aan het co-nixen en guerrilla gardenen en ineens zit ik als sidekick naast de man van de burgemeester bij een wekelijkse talkshow van KweekTV voor Arnhem Dichtbij…

Tussen al deze mooie, leuke & inspirerende Arnhemse aangelegenheden door, vertrek ik steeds vaker richting de ‘het westen’. De liefde roept en voorzichtige plannen voor een move richting de Zaanstreek worden steeds serieuzer. Nog voor ik goed & wel hardop heb uitgesproken dat ik verhuisplannen heb, is er viavia begin september ineens al een eerste klus in het Zaanse. Ik begeleid de medewerkers van Zaandok, de nieuwe inspired by S2M-locatie in Zaandam bij het opzetten en inzetten van social media.

En dan is er op 16 september ineens het onwerkelijke telefoontje van lief: de fabriek staat in de brand! In de voormalige Honigfabriek in Koog a/d Zaan is die ochtend op de 4e etage een grote brand uitgebroken en het bedrijf van lief zit op de 5e etage… De hele vrijdagmiddag staan we met alle huurders aan de overkant van de straat te kijken hoe de brandweer met man & macht het vuur onder controle krijgt. De schade valt uiteindelijk godzijdank mee, maar het levert een hoop gedoe & geregel op. We kunnen 6 weken de studio niet in, de huiskamer wordt omgetoverd tot tijdelijke werkplekken voor studio Redlab en al improviserend worden de werkzaamheden voortgezet.

‘Je moet het nemen zoals het komt’ is een gevleugelde uitspraak van mijn oude wijze opoe. Een uitspraak die ik mezelf regelmatig heb voorgehouden afgelopen jaar. Zo bleek de brand uiteindelijk veel meer op te leveren dan alleen gedoe, het was een versneller voor het in gang zetten en realiseren van een aantal plannen die al bedacht waren.

Losse eindjes en gemaakte beginnetjes lijken in november ineens samen te komen. Het ouderlijk huis wordt na 4 jaar eindelijk verkocht, ik reis af naar Zaandam met verhuisdozen in plaats van een weekendtasje en de focus qua werk wordt gericht op de verdere ontwikkeling binnen & van Studio Redlab. Al sparrend wordt daar inspiratie omgezet in creatieve concepten, mijn organisatorische ervaring komt van pas en het is een groot speelparadijs voor creatieve uitspattingen. Kortom, een plek waar ik heel erg mijn ei kwijt kan en waar ik word uitgedaagd om nieuwe uit te broeden.

Ik kijk terug op een bewogen jaar vol grote veranderingen en magische momenten, een jaar waarin veel vertrouwde zaken werden losgelaten om nieuwe avonturen te kunnen omarmen. En vanuit mijn nieuwe thuishaven kijk ik vol vertrouwen uit naar het nieuwe jaar, vol momenten die ik nu nog niet kan verzinnen.

8 gedachten over “Gerjanne Tiemens”

 1. Wat ik je al eerder zei: ik vind ’t eigenlijk helemaal niet zo leuk dat je uit mijn gezichtsveld bent verdewenen….maar tegen jouw grote Liefde kan natuurlijk helemaal niets en niemand op! 😉
  Ik wens jou (jullie) een heel gelukkig creatief 2012!

 2. Avatar foto
  Caroline Berkhof

  Wat een jaar Gerjanne! Wens je wederom een jaar ‘in vuur en vlam’; liefdevol, gepassioneerd, warm, licht en ontketend. Nog lang niet uitgeblust, maar zonder de verwoestende schade.

  Vind je een mooi dapper mens en hoop je gauw weer ‘ns te zien.

 3. @Rene een van de fijne verheugers van het nieuwe jaar: jou weer een keer zien! Binnenkort maken we een afspraak, kom je lekker een keer hier naar toe en gaan we in de studio fotograferen :o)

  @Caroline dank je wel, het was een vlammend jaar in vele opzichten ;o)

 4. Avatar foto
  Sarah van Veldhuizen

  lieve Gee! wat klinkt het goed allemaal – hoop je snel weer eens te zien en verhalen live te horen! We missen je best hier hoor! XX

 5. Zaandam mag zich gelukkig prijzen en we verwachten natuurlijk iemand terug van jouw kaliber en energie!

  Maar dat lijkt me sterkt, dus wachten we op de dag over vele vele jaren dat jij weer door de stad Keet met of zonder wandelstok 🙂

  Enjoy!

  Hendrik

 6. @Sarah volgens mij is de boodschap wel duidelijk ;o) Hoog op de doen- & verheuglijst van het nieuwe jaar is uitgebreid daten met joe!

  @Hendrik lang leve de digitale snelweg, dan is ver weg altijd dichtbij ;o)

 7. Avatar foto
  Joost Borsboom

  Indrukwekkend jaar heb jij achter de rug!
  Terugkijkend, je reageerde op mijn tweet over @buurtkwis en jij ontsloot een heel nieuw netwerk voor me! Jammer voor ons en Arnhem maar voor Zaandam ben je een aanwinst voor het bouwen van nieuwe communities voor mooie sociale initiatieven! Ik wens je veel geluk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven