Gerjanne Tiemens

Gerjanne Tiemens, online ondernemer

2010 was voor mij een jaar van loslaten, heel veel loslaten, van spelen & leren en van de Liefde. In mijn eerste blogpost van 2010 op mijn persoonlijke blog schreef ik dat het roer op een aantal vlakken om moest. En het roer ging om, nog veel meer dan ik toen had bedacht zelfs. Soms langzamer dan gepland, soms in een stroomversnelling.

Deze zomer werd het ouderlijk huis in Emst leeggeruimd. Na het overlijden van mijn vader in 2007 was het moment daar om alles op te ruimen. Een emotioneel proces, met name het opruimen van het archief van mijn vaders architectenbureau, heeft veel losgemaakt. ‘Overal staan huizen die ooit in zijn hoofd zijn bedacht’, met die gedachte in het achterhoofd was het vernietigen van het archief van het merendeel van de tekeningen nog enigszins dragelijk.

2010 was ook het jaar dat ik mijn moeder ‘overleefde’. Zij overleed in 1985 op 44-jarige leeftijd, ik werd afgelopen november 45. De week voor mijn verjaardag besefte ik me pas hoe dat toch onbewust van invloed was geweest het hele jaar.

Gerjanne_en_moeder_980

Afgelopen jaar ging een groot deel van mijn tijd & aandacht naar Arnhem Direct. Vol trots konden we in juli de samenwerking met Omroep Gelderland aankondigen en werd het communitymanagement uitgebreid met Simen Klok en Mylène Ragon. En nam ik eindelijk die mezelf al lang beloofde vrije weken.

Ik blikte terug op het jaar: wat heb ik gedaan? waar ben ik geweest? wie heb ik ontmoet? wat inspireerde me? waar was ik in flow? waar werd ik het blijst van? wat heeft me gevoed?

Een willekeurig lijstje hoogtepunten/inspiratieboosts:

* 8UO en andere bijeenkomsten bij EenTweeTien, de heerlijk inspirerend onderwijslocatie van broedvader Guido Crolla

* de laatste retoriekles bij Jan Vaessen in Gasselte, inclusief een magische wandeling

* de twicknick bij het Nationaal Concert en de aardbeienlunch in Sonsbeekpark

* TED Oosterbeek, waar ik een praatje mocht houden over Levenskunst en een TEDtalk van Alain de Botton liet zien: a kinder, gentler philosophy of succes

* het Laboratorium van de Toekomst van Great Place to Live over over sociale dynamiek in communities

* de (h)eerlijke supersoul middagen op Landgoed Rhederoord met de liefste & inspirerendste vrouwen

* de mooie groeimiddagen met het kernteam van 7 days of inspiration

* een meer dan geweldig weekend in de bossen in Drenthe: het Natural Networking Festival

* een eerste editie van Arnhem in Dialoog met bijna 50 dialoogtafels in de stad

* de hartverwamend lieve reacties op mijn aangekondigde vertrek bij Arnhem Direct

Dat laatste besluit was de conclusie na een aantal weken afstand en bezinning op mijn ondernemerschap en afgelopen jaar. Ik heb me 2,5 jaar vol overgave ingezet om het platform op te zetten en besluiten dat achter me te laten was nog best lastig. Maar om nieuwe dingen te laten ontstaan en groeien, moet je eerst ruimte creëren.

Mijn eerste blogpost van dit jaar sloot ik af met: Het gaat helemaal goed komen met dat sprookjesachtige liefdevolle nieuwe jaar. Ik geloof niet alleen in sprookjes, ik geloof ook in Sinterklaas. En in mij natuurlijk.

En toen was daar rond Sinterklaas dit jaar ineens de Liefde. Mooier en grootser dan ik ooit had durven dromen. Het geloof in sprookjes, Sinterklaas en mezelf is er door gegroeid. Ik kijk dankbaar terug op een jaar gevuld met mooie mensen & ontmoetingen, wijze levenslessen & magische momenten. In de ruimte van afgelopen weken ontkiemden al de eerste nieuwe zaadjes en ik zie vol vertrouwen uit naar een nieuw jaar, waarin nieuwe projecten tot bloei gebracht gaan worden.

Op naar een nieuw jaar vol licht, liefde & magie!

8 gedachten over “Gerjanne Tiemens”

 1. Dame! Wat een schitterende foto’s van jou! Wat schitter je zelf ook. Ik geniet al jaren van hoe je blogt en fotografeert en twittert, recht vanuit je hart en authentiek. En die magische wandeling, dat was ONS moment van 2010. Dat was leuk om dat samen met jou mee te mogen maken. En dank ook voor het DANSEN! :-*

 2. @Stephanie dank je wel! Jou ontmoeten was ook een mooi cadeau in 2010. Ik heb er van genoten om met jou te mogen sparren over YoungDone en de spontane borrel- en dansmomenten op kantoor waren heuse honingdruppels!

  @Sanne jaaaa, wat een mooi ONS-moment was dat! En altijd als ik Peter Fox hoor, zal ik denken aan ons, midden op de weg dansend in Drenthe :o)

 3. Avatar foto
  Willemijn Wolters

  Wat een waanzinnig mooie foto’s en wat heerlijk om jou momenten te lezen. Ik ben geroerd met een traan en een glimlach.
  Dank!

 4. Gerjanne, je zult bij mij altijd in herinnering blijven als mijn eerste contact bij Arnhem-Direct en dat heeft mij persoonlijk geen windeieren gelegd! Ik heb je bijna vanaf het begin mogen meemaken en was erg onder de indruk van je gedrevenheid en je vermogen verbindingen te leggen en mensen, waaronder ikzelf, “aan het werk te krijgen”. Ik begrijp je beslissing nu voor iets anders te kiezen en begrijp ook dat je niet weg bent! ‘t Ga je goed Gerjanne en ik wens je heel veel geluk en succes! Bedankt voor alles!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven