Gert Kracht

Op 20 December 2015 aanstaande is het zeven jaar geleden dat we je in ons gezin mochten verwelkomen. We zijn nu bijna even oud en begin je net als ik licht grijze trekjes te krijgen. Maar wees gerust, daar hebben meer mannen last van op middelbare leeftijd. Sommige haren verdwijnen zelfs en anderen beginnen juist harder te groeien, maar daar heb jij voorlopig nog geen last van.

Je bent intelligent, hebt een pittig karakter, maar af en toe behoorlijk doof. Je gebruiksaanwijzing heb ik, na zeven jaar lezen, nog steeds niet uit. En het lijkt net alsof er elk jaar weer een of twee hoofdstukken bij komen. Het wordt daardoor steeds dikker en vooral mooier.

We hebben samen al heel veel beleefd tijdens onze reizen naar de Wadden. Door de duinen, over het strand of langs de vloedlijn springend door het zilte water. Maar ook de rust die daar heerst weet je net als ik heel erg te waarderen. Je graaft dan een kleine kuil in het warme zand en laat je gemoedelijk onderuit zakken, genietend van de warmte van het zand en de zon.

Als we samen op de boot over rustige wateren varen genieten we beiden van het uitzicht en snuiven we de zilte lucht op in onze longen. Heeft Neptunus echter een norse bui, dan voelen we ons samen klein. Dan zie ik de angst in je donkere ogen en kruip je liefst heel dicht tegen mij aan.

Ik hoop dat je in de komende jaren de zin in avontuur en je vrolijkheid nog heel lang mag vasthouden. Met je schouders op 32 centimeter hoogte ben je, op het konijn en de goudvissen na, de kleinste. Maar, je staat stevig op alle vier poten.

Je onophoudelijke energie, trek voor alles eetbaars op tafel en het huilen als een wolf als de kerkklokken luiden zijn jou prachtige trekjes. Maar vooral dat moment, als we even niet onszelf zijn, om wat voor reden dan ook. Dan ben je er. Dan kom je bij ons liggen en leg je heel rustig je hoofd op ons neer.

‘_Hallo, ik ben Stitch. Ik ben familie en ben er voor jou_……’

Onze Jack Russel Stitch is vernoemd naar het kleine blauwe wezentje uit Disney’s ‘Lilo en Stitch’. In de eerste weken wist hij menig voorwerp met zijn kleine scherpe tanden destructief te bewerken, net als het kleine blauwe wezen Stitch in de film. Met een verschil: wij waren meestal degenen die blauw aanliepen als hij weer eens iets kapot had gemaakt.

GertKracht01

Een hele fijne Kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar.


Mijn naam is Gert Kracht. Je vind mij vaak, met Stitch, langs de Waddenkust. Waar ik veel fotografeer en nog veel meer vast leg op digitale film.

#filmer #photographer #storyteller #AdobeACP #writer #seekerofpeace #parttimepirate #worldtraveler #father #friend

https://www.gertkracht.nl

6 gedachten over “Gert Kracht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven