Gert Kracht: de kick om videokennis te delen

Sinds 1978 is de man al bezig met video: zwart-wit video toen nog. En in die 35 jaar persoonlijke videogeschiedenis heeft Gert Kracht altijd voorgelopen in de ontwikkeling van praktische kennis over videotechniek en video-innovatie. Voor kenners en bekenden van Gert die video door hun aderen hebben stromen, HD-video voor consumenten en prosumers startte in Nederland (onder meer) met een cursus die gegeven werd door… Gert Kracht.

Ik leerde Gert kennen, of hoorde de naam Gert Kracht het eerst toen ik net m’n Canon XH-A1 had gekocht bij Cameratools. Niels gaf me als tip om een cursusmiddag te volgen bij Gert om versneld deze camera goed te leren kennen, wat ik overigens nooit gedaan heb. Gert was ook de eerste die me adviseerde een Canon EOS 5D Mark 2 te kopen, de fotocamera met revolutionaire videokwaliteit. En wees me – als eerste – op de producten en shoot-out video’s van Zacuto.

En waar ik dan – nog steeds – van sta te kijken, is dat Gert niet professioneel is gegaan. Professioneel in de zin dat hij zijn vaste baan niet heeft ingeruild voor zijn grotere liefde video. Volgens Gert is het hebben van een vaste (mooie) baan naast zijn passie voor hem de beste manier om onafhankelijk en vrij zijn videokennis te kunnen blijven delen. Op Twitter, Facebook… noem maar op. Daar valt wat voor te zeggen. Maar toch, al die nachtelijke uren op Twitter in de DSLR-community… het zou misschien wel beter zijn voor z’n gezondheid. 😉

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven