Gijsbregt Brouwer

Ik zou schrijven. Een boek zou er komen dit jaar, zo schreef ik vorig jaar in Mijn Moment. Op de vele boekpresentaties die ik bezocht werd me duidelijk, dat boek ga ik schrijven, alleen niet dit jaar. Ik ben jaloers op mensen die zich een half jaar kunnen afsluiten in een bibliotheek om te schrijven aan hun grote werk. Maar voor mij was er nog zo veel te doen dit jaar.

Nieuwe formules verzinnen voor evenementen en die ook organiseren (hallo ENTER). De Rotterdamse foodcultuur gaan beschrijven met de beste journalisten uit de stad (hoi De Buik van Rotterdam). Sporters begeleiden in het vertellen van hun avonturen (Halo Churandy). Op pad gaan. Vooral op pad gaan. Niet een moment vinden, maar momenten rijgen aan een snoer zo lang dat Facebook er niet meer uitkomt wat de belangrijkste momenten in je jaar waren.

Momenten die zich schier vanzelf aan me openbaren. Ik laat me liever meenemen in de stroom dan dat ik de rivier kruis. Ik kijk hoe de wind waait en kies dan welke kant ik uit ga lopen. Ik zie wie mijn vrienden zijn en besluit dan met wie ik zaken doe. Ik wacht tot het mijn kant uit komt veel meer dan dat ik ergens op af ga. Ik lach (te weinig op selfies), ik huil, ik bewonder, ik eet, ik drink, droom, dans, ik ren, ik vlieg, ik kijk om me heen, geniet en ik heb lief.

Ik vlieg met wie ik het meest lief heb naar wie ik meest lief heb. Mijn moment dit jaar was samen zijn met mijn twee broers. Iets wat zo vanzelfsprekend lijkt, maar nooit meer vanzelfsprekend is. Twee dagen door New York met de twee mensen die het meeste mij zijn en het meeste van mij zijn.

Gijsbregt Brouwer Mijnmoment 2013 2

Mijn moment vloog voorbij en blijft voor altijd bij: een selfie tot de derde macht.


Gijsbregt (@gijsbregt) is sportstrategist en trendwatcher. Hij begeleidt sporters, sportmerken en sponsors met het vertellen van hun verhalen. Hij heeft onder meer SPORTNEXT, ENTER en De Buik van Rotterdam opgericht. Gijsbregt is fervent hardloper en liefhebber van steden, New York City voorop. Zijn geheel subjectieve muziek top 10 voor 2013 is hier te vinden.

8 gedachten over “Gijsbregt Brouwer”

  1. Mooi Gijsbregt! Kort en bondig verwoord. Foto met je broer moet je koesteren en ik zie daar een pure glimlach op die foto. Daar kan geen gemaakte smile-selfie tegenop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven