Guido Crolla

Guido Crolla, @Denkbeeldhouwer

Guido_Crolla_zeilt_980

2010, ‘a brilliant failure’!

In het eerste half jaar heb ik samen met studenten in www.eentweetien.nl onderzocht hoe het onderwijs héél anders georganiseerd kan worden omdat de tijd erom vroeg.

 • We zijn daarbij gestart met het loslaten van bestaande patronen, wat belangrijk is in de cultuur die nu komt.
 • We begonnen op een lege locatie, eigenlijk dus vanaf één groot wit vel papier.
 • We creëerden vanuit het niets, een netwerk van unieke individuen, de creatieve organisatie van morgen.
 • Ik vervulde daarbij de rol van ‘de nieuwe manager’, de coördinator tussen die creatievelingen en de maatschappij, het werkveld. Mijn belangrijkste rol was echter die van bitterballenbakker tijdens verschillende #bierbitterballenbrainstorms

Eentweetien leverde prachtige momenten op waar sommige deelnemers het jaren later nog over zullen hebben. De première van de documentaire door studenten in het filmhuis in Oosterbeek was daar één van. Het leverde ook prachtige resultaten op, waarmee we blijvend een ‘digitale footprint‘ hebben achtergelaten. En het geheel zette aan tot inspirerende dialogen met het werkveld, onderwijskundigen en zelfs met stedebouwkundigen. Hartverwarmend was de enorme stroom aan steunbetuigingen van twitteraars die #eentweetien een vaste plek in Arnhem toewensten. Ik heb die stroom twitterberichten vastgelegd in een video van een tijdsbeeld, waarin media-professionals elkaar in 2010 onderling helpen met korte berichtjes van 140 tekens. Er worden nieuwe verbindingen gelegd, professionals maken via dit medium afspraken, gaan samen nieuwe klussen aan, schuiven elkaar werk toe, beantwoorden elkaars vragen. Dank je wel twittervrienden!

Waarom dan toch een ‘brilliant failure’?

De presentatie die Jan Bommerez gaf op de energiedag #mkbkr8 vat het wel erg mooi samen; de strijd die ik voerde tegen de gevestigde orde, de nieuwe denkwijzen en omgangsvormen die ik deelnemers wilde laten proeven, de inzichten die ik wilde meegeven.

Maar oh mijn God, wat ben ik toch een eikel! Ik lag niet op de goede plek om tot bloei te komen en de harde schil rondom mijn blanke pit wilde maar niet open…

Ik sluit met dit ‘mijn moment’ graag een lange stormachtige periode af. Ik wens mezelf toe dat www.denkbeeldenstorm.nl gaat liggen, tot rust komt. Ik ben zachtjes voor mezelf begonnen, mijn energie wil ik nog meer gaan richten op mooie mensen, talentontwikkeling en zijn wie ik zelf ben. Deze eikel gaat in 2011 liggen in de www.Denkbeeldentuin.nl. Mag ik daar a.u.b. een eik worden?

Guido Crolla

www.denkbeeldentuin.nl

4 gedachten over “Guido Crolla”

 1. ’t Is nog niet zo lang geleden, dat ik je op straat tegen kwam en je aan mijn vriend voorstelde als de meest creatieve mens in Arnhem….en als ik jouw moment hier lees en bekijk, denk ik dat ik geen woord teveel heb gezegd! Ga zo door Guido! Je Denkbeeldentuin wordt een kraker, dat is zeker!

 2. Avatar foto
  Tom Jonkman & Wendy Mazer

  Hi Guido, wat leuk om je naam tussen deze lijst met inspirerende mensen te zien staan. Mooi 2011 gewenst en succes met Denkbeeldentuin. Zoals je weet “The best failures lead to success”

  Grtz Tom & Wendy (ADC)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven