Guido van de Wiel

De herfstvakantie. We gaan er een paar dagen lekker tussenuit met het gezin. De bestemming is Willingen, onder de rook van Winterberg. In het hotel  aangekomen pakken we onze tassen uit. We staan op het punt om lekker te gaan uit eten. Voor die gelegenheid heb ik – naast mijn bergschoenen en wandeloutfit – eerder al keurige schoenen en een nette broek in mijn koffer gedaan. Regeren is vooruitkijken. Thuis had ik op het laatst ook nog een lamswollen trui uit de kast mee gegrist om mijn outfit te completeren. Dacht ik.

Zodra ik het desbetreffende kledingstuk uit mijn koffer pak en deze op het bed uitspreid, blijkt dat ik allesbehalve een nette trui heb meegenomen. Het is half oktober, we staan op het punt om te gaan uit eten, en de enige trui die ik bij me blijk te hebben is een foute kersttrui.

Dit is mijn moment van 2021.

___________________________________________________________________________

Guido van de Wiel is ghostwriter van (management)boeken en schrijfcoach. Op de palindroomdatum 22.02.2022 verschijnt van zijn hand De wedergekeerden bij De Arbeiderspers, zijn vertaling van Georges Perecs boek Les revenentes, een roman waar enkel de klinker e in voorkomt. Verder gaat het goed met hem.

2 gedachten over “Guido van de Wiel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven