Guido van Nispen

Als je heel veel van iemand houdt, dan is het mooiste moment van de ander ook jouw mooiste moment. En dat geldt precies voor mijn moment van 2019.

Het voelt als gisteren, maar het  is al weer weken geleden: de internationale lancering van het fotoboek ‘Silver’  van Irene Van Nispen-Kress op de belangrijkste fotobeurs ter wereld Paris Photo in Parijs.

Wat een dag in het Parijse Grand Palais voor de lancering en wat een nacht met geweldige vrienden in restaurant La Table des Anges. (Al hun gerechten zijn huisgemaakt van hoogwaardige ingrediënten, vers en seizoensgebonden. En het restaurant is zeer klimaat- en milieubewust. Een echte aanrader latabledesanges.fr/en/) Je ziet Irene als stralend middelpunt tussen haar vrienden op de foto…

Guido van Nispen Irene van Nispen Kress Parijs Silver

Het beeld dat we hebben van leeftijd komt niet overeen met de generatie van 60- tot 70-jarigen. Zelfs tijdens haar jonge jaren heeft Irene veel tijd besteed aan het onderzoeken van wat het betekent om vandaag de dag oud te zijn. Het heeft haar altijd gefacineerd.

Op korte afstand vergezelde ze daarom drie oudere vrouwen in hun dagelijks leven, gedurende zes jaar,  met behulp van haar Leica M camera. Haar fotoboek ‘Silver’ geeft je daarmee een intiem inzicht in het leven van deze vrouwen die vanwege hun leeftijd meestal buiten de schijnwerpers staan. De aantrekkelijke foto’s en verhalen van Irene laten zien dat de tijd, de ervaring en de leeftijd de grootste troeven van een vrouw kunnen zijn.

Ik heb Irene zien groeien en opbloeien gedurende dit langjarige project dat ze met zoveel liefde en warmte heeft gedaan.  En ze heeft ook mij laten zien dat het inderdaad zo is dat met het vorderen van de leeftijd nieuwe, spannende en fascinerende kanten van de mens worden ontwikkeld.

Je kunt het boek krijgen op Kerber Verlag kerberverlag.com/en/1765/irene-van-nispen-kress of contact opnemen met Irene voor een versie met haar handtekening via irenevannispenkress.com.

Guido van Nispen heeft een jarenlange directie en toezicht ervaring in de technologie en de media sector. Hij was eerder onder meer Algemeen Directeur van het ANP, Algemeen Directeur van investeringsfondsen V-Ventures & Dutch Creative Industry Fund en directeur bij British Telecom.  Thans werkt hij als uitgever en adviseur en is toezichthouder bij onder andere World Press Photo, Cinekid en AVROTROS.
linkedin.com/in/guidovannispen/

3 gedachten over “Guido van Nispen”

  1. Avatar foto
    Evert Cuijpers

    Ik zie ons zomaar in hetzelfde lijstje met verhalen staan. Goede foto bij een mooi verhaal; laten we vooral proosten als het leven goed gaat. Goede jaarwisseling!

  2. Die foto van je vrouw is werkelijk prachtig. Ben nu benieuwd wat deze stralende vrouw voor iets prachtige heeft vastgelegd. Fijne jaarwisseling. -Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven