Hans Doderer

Hans Doderer, Artdirector, filmmaker

16 oktober 2011. Ik sta in de garage de #modderfucker te poetsen als mijn lief binnenkomt. Ze draagt een gezicht dat niet veel goeds voorspelt. Ze gaat bij me weg. Na 20 jaar. Kaboem!!!!!!. In je eigen garage vol geraakt door een kudde wilde bizons. Ze heeft gelijk overigens, volkomen gelijk zelfs. Ik ben lief, grappig en creatief maar niet echt heel leuk om mee samen te leven. Ik werk.

Ik rij nu al een week of tien met een tafeltje, 2 stoelen, een zelf getimmerd barmeubeltje en een kratje met glaswerk, wijn en bier in m’n auto rond. Wachtend op het verlossende telefoontje van Viggo Waas. Kinderen en hond kijken lijdzaam toe want in mijn oude versleten, gedeukte Frontera passen ze niet meer. Oorzaak van de chaos in mijn achterbak is Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Dit theater start het nieuwe jaar niet alleen met een nieuwe programmering maar ook met een geheel vernieuwde inrichting van het theatercafé en restaurant. Of ik de invulling van de fotowand wil verzorgen. Zo’n 60 vierkante meter.

1 Foto-wand-castellum-print-restaurant

Werk gaat voor veel, zo niet voor alles en als dat je overtuiging is dan vind je jezelf dus om 17.00 uur op vrijdagmiddag in de file op weg naar Essen Belgie om de broertjes Kommil Foo te fotograferen in voormalig slachthuis waar de bloedspetters nog aan muur geplakt zitten en het bier prima smaakt. Met Fred Delfgaauw drink je een biertje in Peer in Gorinchem. Diva La Bloemen doe je tussen neus en lippen door op haar kantoor aan het IJ in 020 met de kramp van het lachen nog in je kaken na de opnames die je met vriend Jochem Myjer in Arnhem hebt gemaakt. Ondertussen bel je je gek met Viggo Waas en Ellen ten Damme voor een afspraak. De eerste blijkt doodleuk een maand in Sicilië te verblijven waardoor je planning op een hoop loopt en de tweede krijgt het voor elkaar om de afspraak tot 10 minuten voor aanvang van de photoshoot voor de derde keer te verschuiven. Fotograaf @Henk140 en ik zijn inmiddels honderden kilometers en dito uren verder. Onbetaalbaar voor Theather Castellum maar ook voor ons. Dat heft elkaar prima op. Je maakt dingen omdat je vind dat je ze moet maken en niet omdat je buiten een budget vallen. De balans van 12 weken werk: Prachtige gesprekken, veel bier, geweldige locaties voor een volgende keer, mooie 06 nummers, een visitekaartje van 60 m2 op een plek waar jaarlijks 200.000 bezoekers komen en Ellen ten Damme die een doorzichte kanten catsuit uit haar tas frommelt en zegt… Hans zal ik deze maar aan doen?

2 Foto-wand-castellum-print-barRestaurant

Tussen de bedrijven door maken we geweldige opnames met de hoofdrolspelers van Nova Zembla, ontwikkelen we succesvolle crowdsourcing projecten voor Jan des Bouvrie en de gemeente Amsterdam en hengelen we voor bijna een miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnen voor 2012. De filmopnames voor een 3D muziekvideo in januari gaan zeker een #mijnmomentje 2012 worden. Het wordt aanpoten in 2012. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Het glas is meer dan de helft vol. Altijd. Proost!

Nova Zembla

1 gedachte over “Hans Doderer”

  1. Tjonge, na 20 jaar…. 🙁
    En ja, het glas is meer dan de helft vol….en zo ken ik je ook!
    Ik hoop je ook in het nieuwe jaar weer regelmatig te ontmoeten. Altijd leuk en inspirerend!
    Een heel voorspoedig en creatief 2012 gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven