Hendrik van Iterson

Hendrik van Iterson, Strategies Digital Content

Weer een jaar aan mooie momenten voorbij en nu alweer nieuwe in de maak. Snel nog de momenten van vorig jaar teruggelezen. Vorig jaar was ik zakelijk gezien nog vol in contract onderhandelingen met game en software uitgevers voor de digitale distributie van hun waardevolle titels. Nu hebben we een mooie game catalogus van rond de 700 titels, zijn we in Nederland live met Gametron.nl van Sanoma en via een partner bieden we nu games aan in de UK, Canada en Frankrijk.

Het is leuk om te zien dat de digitale game industrie nog in de kinderschoenen staat en daardoor nog te kneden is, zoals dat 10 jaar geleden in de muziek industrie het geval was. Het lijkt er wel op dat ze sneller leren, beter openstaan voor verschillende business modellen en er is natuurlijk veel meer ervaring in de markt van digitale distributie dan een decennium geleden. De eerste maanden van dit jaar zullen in het teken staan van mogelijke uitbreidingen naar booming markten Turkije en Brazilië, maar hierover meer in ‘Mijn Momenten 2011’.

Hendrik_van_Iterson_over_Martijn_Crama_980
Foto: René – the man – Wouters

Wat was het een geweldig jaar voor het team van Lopend Vuur Arnhem #LVA10. De mooie locatie in de kelder bij Marketingfacts / Digitaal Communicatie Lab Arnhem verruilde we voor de studio van Omroep Gelderland. UPC kabelinternet werd fiber van Surfnet. Waar we Eefje Visser, I am Oak en Woost en andere nog naar PC en Mac uitzonden, was Marlon Penn de eerste die we ook naar de iPhone en iPad streamde. Wat was @martijnc hier opgetogen over. De mededeling dat we nu ook op iPhone en iPad te zien waren is zeker 15+ keer over de digitale ether gegaan. Dit jaar gaan we iedere laatste woensdagavond van de maand weer uitzenden en zal er later in het jaar ook een echte ‘uitzending gemist’ komen.

Hendrik_van_Iterson_buitenkunst_moment_980

Privé waren er meerdere hoogtepunten, zoals het nieuwe album van Duran Duran LOL, maar het meest cliché is wel dat onze jongste dochter naar school is gegaan en wat geniet iedereen hiervan. Daarnaast zijn mijn betere helft Marlou en ik vaker met z’n tweeën een weekend weggeweest en zijn we voor het eerst als gezin naar buitenkunst gegaan, wat een feest! Een ander hoogtepunt is dat Marlou is gaan bloggen voor pleegzorg over onze avonturen als pleeggezin. De blog is te lezen op http://tinyurl.com/23sdbmu onze namen zijn iets aangepast maar dat mag de pret niet drukken.

Nadat Marlou was gaan bloggen ben ik door Gamer (ook weer Sanoma) gevraagd om een maandelijkse column te schrijven over het reilen en zeilen in de game industrie. Natuurlijk ook hier ja op gezegd en vanaf donderdag 6 januari is mijn eerste column te vinden op Gamer.nl. De afsluiter van het jaar was dat we met mijn broers, vriendinnen en vrienden een huis hebben gehuurd in Wapserveen, je kent het wel, om daar de laatste dagen van 2010 en begin van 2011 te eindigen en te beginnen met een aantal top momenten.

Geniet van 2011 en elkaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven