Henk-Jan Winkeldermaat

153 mensen uit mijn netwerk hebben me dit jaar hun belangrijkste, meest aangrijpende of mooiste moment teruggestuurd op de traditionele persoonlijk getinte copy-paste uitnodigingsmail.

Fantastisch.

Ik weet het, het gaat om de kwaliteit, maar #mijnmoment was zo nu en dan trending op twitter. En 154 (inclusief dit dankwoord) is een record. En daar ben ik erg trots op.

De tiende editie heeft weer prachtige verhalen opgeleverd. En bovenal persoonlijke verhalen. Want sinds 2009 is Mijnmoment vooral persoonlijk geworden.

Je valt op dit platform een beetje uit de toon als je jezelf niet kwetsbaar opstelt of blootgeeft. Op Mijnmoment lees je het echte verhaal achter de persoon, daar waar we met facebook, twitter, Instagram of andere social media voornamelijk onze beste kant laten zien.

Iedereen neemt selfies van bovenaf, ook ik.

Ik ben altijd op zoek naar verfrissing, naar verandering, naar tegen de stroom in… en gelukkig met mij meer mensen. Die mensen zitten ook in mijn netwerk, en zijn niet bang zich bloot te geven en zich kwetsbaar op te stellen.

Ik zat vanochtend om half zes, ja half zes, met mijn overbuurvrouw in haar winterjas aan onze keukentafel. Koffie dan maar? Jannie van Hoek (67) stelde ze zich voor. Jannie heeft net als wij net een hondje, een pup, en mensen die ooit een pup hebben gehad weten: dan komen wij elkaar tegen, rond die tijd, muisstil, op straat. Jannie, ik kende haar nog niet, had zich buitengesloten. Haar buren zijn standaard om half acht wakker wist ze. Twee uur en drie Nespressootjes later gaf ik haar drie kussen op de wang en met tranen in m’n ogen nam ik afscheid van haar. Binnen twee uur had ze mij haar aangrijpende levensverhaal verteld.

(Ik wilde eigenlijk om 07:00 uur starten met Mijnmoment, maar dat werd dus twee uur later, maar dat terecht tussen haakjes.)

Niet te geloven wat we allemaal te weten komen van onze buren, of mensen die we dagelijks zien. Als we maar met elkaar in contact komen.

Ik kwam er vanochtend weer achter: Mijnmoment is niet voor niets ontstaan uit mijn geest, ik heb niet voor niets deze mooie mensen in mijn netwerk. En ik ben nog wat anders van plan: ik stop met bescheidenheid, ik ga in het vervolg vol in het licht staan. Iedereen mag weten wie ik ben. Want als iedereen dat nou wat meer zou doen, heb ik sterk de overtuiging dat er meer begrip ontstaat onder de mensen.

Mijnmoment is een groot succes, daar ben ik erg trots op en ik vind het ontroerend hoe vaak en op welke wijze jullie mij daarop hebben gewezen de afgelopen 10 jaar, 5 jaar en vooral de afgelopen week.

Heel erg bedankt voor het schrijven, het lezen en het verspreiden van deze prachtige verhalen.

2014 wordt net als 2013 een jaar met mooie, indrukwekkende, verdrietige, ontroerende en liefdevolle momenten. Mijnmoment gaat veranderen, wordt uitgebouwd en gaat geld verdienen. Daarover later meer… Ik heb in 2014 wel jullie hulp nodig, maar ik heb gehoord dat ik nogal een hoge gunfactor heb. En dat heb ik gemerkt.

Oké, nogmaals bedankt en tot in 2014!

(Ik ben te boeken.)

Kom Lola! Uit!

Lola kom uit

Lola? Kom!

50 gedachten over “Henk-Jan Winkeldermaat”

 1. Dank je wel voor de kans om bij de #mijnmomenters te mogen horen, en dank voor de inspanningen. Hulde, bewondering…buiging…en nu gauw Lola uitlaten voor het echt daar gaat knallen…zoals het hier de afgelopen dagen geknald heeft.

 2. En terecht! (hup in dat licht!) je hebt een hoop warmte verspreid middels dit platform, hulde! Oh en Lola.. Die heeft m’n hart veroverd, och man lief! Alle goeds voor 2014!

 3. Jij weet dit bij mensen los te maken. En dat is erg bijzonder. Bij mij sta je al heel lang in het licht en wens jou en je lieve gezin een prachtig uiteinde en een gelukkig 2014. Hoop dat we elkaar in 2014 weer IRL tegen komen. Je hebt nog een grote knuffel te goed 🙂

 4. Wat is MijnMoment weer gegroeid dit jaar Henk-Jan.. En dan te bedenken dat je nog serieus twijfelde om dit jaar weer een editie te doen. Ik ben er trots op om onderdeel te zijn van MijnMoment! Als blogger en als webdesigner, dank!
  Op naar editie nr 11 in 2014. Dan nog mooier en vooral makkelijker voor ons zodat wij de momenten ook ‘ns rustig kunnen meelezen 😉

 5. Lieve Henk-Jan je hebt weer veel vuurwerk in gang gezet met dit prachtige platform #mijnmoment. Het brengt veel te weeg in de harten van mensen. Hartstikke bedankt . Let’s start a Fire

 6. Hoi Henk-Jan,
  Mijnmoment blijft een prachtig initiatief.
  Het zegt niet alleen alles over de mensen die schrijven, het zegt ook alles over jou.
  Dat je krijgt, wat je geeft: Passie!
  Prachtig om ieder jaar opnieuw door jou gedwongen te worden om even in de achteruitkijkspiegels te kijken.
  Handig, als je ineens wilt afslaan!

 7. Voor t eerst out in the open een stukje mogen vertellen.. Dank je wel Henk-Jan! Veel prachtige verhalen gelezen! Voor nu een prachtige jaarwisseling en een Gezond en Happy 2014, proost!

 8. Avatar foto
  Suzanne de Zwaan

  Zo mooi dit. Wat een prachtige afsluiter van het oude jaar en een hartwarmend begin van een nieuw jaar.
  Wat mag jij trots zijn. Pak dat licht.

 9. Avatar foto
  Jan Willem Alphenaar

  Held! Hoe jij iedereen zover krijgt dat ze hun ziel opengooien is ongeëvenaard. Het is al een succes en nu gaat het voor jou ook een succes worden!

 10. Beste Henk-Jan, wat een eer om een deel te zijn van Mijn Moment. Trots op jezelf is hier zeker op zijn plek. Jij mag in het licht gaan staan en op de momenten dat je dat vergeet zijn er een heleboel MijnMomenters om je er aan te helpen herinneren.

 11. Ja, zo cool hè? Dat je ineens hondenmensen tegenkomt…. Op straat in gesprek raken met alle soorten mensen (van pitbull tot poedel). Ik denk wel eens: Blekdok heeft mijn leven gered, werd ik gedwongen mensen te spreken, in de wereld te zijn.

  HJ, je hoeft niet in het licht te gaan staan, je bent het licht.
  Mooi 14, ik doe graag mee.

 12. Lieve HJ, weer genoten, zo bijzonder als jouw netwerk is, dat zegt iets over jou. Dus ja, kom in het licht staan en ga stralen, dan kunnen we daar ook van genieten… Ik gun je een prachtig en verdienstelijk 2014!

 13. Dank je wel HJ, voor dit initiatief, voor de uitnodiging en al het werk dat je verzet voor mijn moment. Maar vooral ook voor het delen van jouw eigen momenten en het durven delen van je twijfels soms. Laat je lekker warmen door het licht x

 14. Lieve Henk-Jan. Toen je in 2012 foto’s en een video van/voor me maakte, voelde dat als een ‘kadootje’. Ook #MijnMoment vind ik echt een ‘kadootje’. En daarom kijk ik met veel plezier uit naar wat volgen gaat!

 15. Lieve Henk-Jan.

  Ja. Natuurlijk is dat je gegund. Want jij hebt dit mogelijk gemaakt. En wij zijn je dankbaar. IK ben je dankbaar. Ik heb dingen in #mijnmoment gedeeld die ik niet zo snel op Facebook of Twitter zou zetten. Vorig jaar en dit jaar. En toch zijn die momenten nu daar wel te lezen. Wat ik mooi vind is dat je een omgeving hebt gecreëerd waarin het volledig okee is om te tonen wat er in levens speelt. Met alle wederzijdse respect. Gaaf vind ik dat.
  Dat mijn eigen moment zo bizar ‘alive’ zou zijn in ook mijn netwerk, had ik niet kunnen voorspellen. Moest er ook een tijdje over nadenken. Kon ik dit wel delen…wetend dat bijvoorbeeld mijn zus ‘mijn’ cassettebandje niet heeft willen beluisteren. Ik koos ervoor het te doen. Zonder teveel te onthullen over de overige 65 minuten op het bandje. Ik koos ervoor omdat jij dat mogelijk maakte. Met je mooie platform. Goed man.
  Hoe mensen erop reageren, dat raakt me diep. En geeft dat moment voor mij weer een extra dimensie.
  Thanks Henk-Jan. Keep it up. Als er iets is dat ik kan doen, hoor ik het.
  X

 16. Avatar foto
  Diana de Groot

  Genoten van de prachtige persoonlijke verhalen. Bijzonder dat ik mijn moment ook via jouw initiatief mocht delen. Ben benieuwd naar het vervolg. Wens jou en je gezin inspirerend 2014 met veel mooie momenten die het delen waard zijn!

 17. Ontzettend bedankt voor dit mooie platform. Al die mooie, minder mooie, herkenbare maar zeker inspirerende verhalen gebundeld. Ik zie uit naar komend jaar. Ik wens je heel veel mooie verhalen voor 2014.

 18. Avatar foto
  Jeroen Portengen

  Ik vind het elk jaar een eer en een uitdaging om te worden uitgenodigd voor Mijn Moment. Hulde voor jou dat je dit mooie idee heb geinitieerd! Ook mijn dank! Ik help je in 2014 graag met het uitbouwen ervan!

 19. Nou Henk-Jan, Het zit er op en het was en is wonderschoon. Hoe jij mensen weet te inspireren om het beste van zichzelf te laten zien is heel, heel, heel bijzonder. Daarmee laat je zien dat je veel te geven hebt. Waardevolle initiatieven die rechtstreeks spreken tot het hart. En dan wordt het nu tijd en misschien wel een thema voor dit nieuwe jaar, om te ontvangen.

 20. Henk-Jan, als #45 is reageren bijna niet meer nodig… Bijna… Want ik wil kwijt dat ik het eens ben met alle prachtwoorden van 1 t/m 44. En dat ik ook dit jaar weer blij was met de ‘vraag op mijn keel’: WAT was Het Moment? Dank dus dat ook ik in jouw persoonlijke copy paste mail-lijst sta, super dat je Jannie liet schuilen en oh, wat zou ik Lola graag een knuffel geven–ze ziet er zeer aaibaar uit! Heb een bijzonder fijn 2014!

 21. Hup; naar buiten! Een eenvoudig bericht met een dubbele betekenis. Met de komst van Lola, lijkt het kwartje te zijn gevallen. Toeval of niet? Dank voor de momenten van 2013 en – zoals eerder gemeld – ik kijk uit naar de uitgebreidere versie vanaf 2014. Succes daarmee.

 22. Dankjewel voor wat je neerzet Henk-Jan. Het is bijzonder hoe mensen zich – via dit medium – bloot durven geven. Ik ook. Is super spannend maar levert prachtige, inspirerende verhalen op die ertoe doen. Ik wens je een prachtig, inpsirerend en warm 2014

 23. Dank nogmaals voor de uitnodiging. Mooi om te zien hoe mijn moment een vaste plaats heeft gekregen zo rond de kerst.
  Ik wens je mijn moment 3.0 voor 2014 ( als ik iets kan doen, ik hoor het graag ).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven