Herman Couwenbergh

Mijn moment kwam voort uit -niet geheel toevallig- de Coronacrisis. Na 11 jaar zelfstandig onlineconsultant te zijn geweest kwam met de eerste lockdown mijn business geheel tot stilstand. Tijd voor reflectie dus.

Ik liep al langer met het idee dat ik niet meer helemaal in mijn sas was; ik miste iets in mijn dagelijkse werk. Van klant naar klant rennen, van topic naar topic, maar nooit meer langdurig bouwen aan iets met collega’s. Acquisitie was nooit mijn ding, klanten kreeg ik via doorverwijzingen en ‘optredens’ als spreker over online marketing. Gelukkig was daar ToZo, maar die werd na drie maanden stopgezet…

Het duurde nog tot de zomer van dit jaar dat daar iets uit voortkwam. Een klant bood me na een initiële klus een baan aan, voor 32- uur dus ik kon daarnaast mijn overgebleven klanten nog blijven helpen.
De knoop werd doorgehakt en ik kwam weer in loondienst. Maar helaas liep het anders. Wat ik verwacht had pakte om meerdere redenen anders uit en ik begon te twijfelen of ik wel de juiste keuze gemaakt had.

En toe kwam daar dat verzoek van Marielle; mijn oude cheffin van Wish, waar ik in 1999 mijn eerste ‘Internetbaan’ vond. Of ik een vacature voor online marketeer wilde delen met mijn netwerk op LinkedIn. Dat deed ik; en daarna las ik hem.
Zij en haar man, die was één van de oprichters van Wish -de eerste ‘gratis Internet Provider-, hadden een nieuwe zaak: System4 voor web development, Creative Studio voor webdesign en -niets is hun vreemd- terloops exploiteerden ze ook een restaurant, een café ernaast en een orangerie erachter. De IT-bedrijven zitten op de zolder.

Ik las de vacature en het ‘oude wish-gevoel’ kwam weer terug. Een platte organisatie (geen bazen, alleen twee eigenaren), humor (een van de developers werkt regelmatig in een Pikachu-onesie!) en realistische bik op werken (wij zoeken iemand met een 9-17.30 uur mentaliteit, omdat we vinden dat jouw vrije tijd ook belangrijk is).

Lang verhaal kort: we gingen uit eten in hun restaurant en aan het eind daarvan was ik zo goed als aangenomen.
Eind november nam ik voor het eerst in mijn leven ontslag en sindsdien loop ik de hele dag met een vette glimlach rond.
Op 1 januari start ik als senior online marketeer bij mijn oude ‘bazen’, weer op fietsafstand in Uden. Die fiets kocht ik 1999 voor die baan bij Wish! Hashtag #ZinIn!

14 gedachten over “Herman Couwenbergh”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven