Herman Poos

2014 was een groot geluksmoment voor mij. Na vijftien jaar alleen te hebben gewoond hebben Marie-Francoise en ik besloten volgend jaar samen te wonen. En dat besluit hebben we continu gevierd. Samen. Maar ook met onze dierbaren.
Na het verdwijnen van mijn werkgever Syntens Innovatiecentrum heb ik besloten ‘maatschappelijke zekerheden’ los te laten en het leven intens te vieren. Daarmee ben ik in de bonusjaren van mijn leven gekomen met mijn grote liefde.

Ik ben nu gelukszoeker van beroep geworden. Ik voel mij weer kind, vrij en geniet van de kleine zaken in het leven waar ik soms geen oog meer voor had. Een geheim wil ik daarbij graag delen:

Afgelopen jaar was ik weer lid van vaarkanties.nl. Dat betekent dat ik met negen anderen deeleigenaar ben van een prachtige oude boot, de Poolster, een camper en een onbewoond eiland. Ik betaalde slechts 500 euro (vijfhonderd) voor dit lidmaatschap.

Herman Poos 2 boten

Samen met vrienden maakten we vanuit Leiden tochten naar Delft, Rotterdam, Spaarnwoude en Amsterdam, maar sliepen we ook in een romantisch huisje op een eiland op de Westeinde plassen. Zelfs het douchen onder een boom was een sensatie.

Bovendien zie je Nederland letterlijk van de andere kant wanneer je met zo’n boot door de Vliet, Spaarne of het Noordzeekanaal tuft. Er is letterlijk tijd en ruimte voor een goed gesprek aan boord en tijd om te genieten van de omgeving.

Als levensontdekkingsreiziger ontdekte ik andermaal dat geluk het belangrijkste bezit in het leven is. De sluizen naar een nieuw inzicht gingen in deze vakantie letterlijk ook voor mij open: in crisistijden worden mensen gelukkig ook creatiever (… en hulpvaardiger naar anderen). Het delen van bezit leidt, hoop ik, tot een nieuw tijdperk van geluk.

Ik voelde mij daarom echt rijk dat ik de boot, de camper en het eiland van Lars van Ginhoven en Michiel Enkelaar van vaarkanties afgelopen jaar mocht beheren. En blijkbaar straalde ik zoveel plezier uit dat ze ook nog vroegen of ik een keer de Pipi de Clown woonwagen met jacuzzi wilde bewonen deze winter…. Geluk is dus besmettelijk!


Herman Poos (54) noemt zich innovatiepromotor en zorgt voor nieuwe verbindingen tussen mensen, organisaties en diensten. In het verleden was hij onder andere voetbalpromotor.

12 gedachten over “Herman Poos”

  1. lijkt wel een geluks vrijplaats dat ik je hier mag ontmoeten. bedankt henny. En vooral ook veel geluk voor jou toegewenst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven