Ik start vandaag met MMCommunicatie

Ik ben even hardop aan het nadenken en hoop dat er een touw aan vast te knopen is, maar het is al laat. 

Twee tweets van @wilma_van_esch hebben me aan het denken gezet, en hebben me in actie gebracht. Ze vraagt zich af: ‘Een studiedag waarop je met je team portretten maakt als bij Mijn Moment. Wat zouden we ontdekken bij elkaar? http://www.mijnmoment.com/momenten‘ en ‘Of een journalist die onze studenten komt portretteren. Al die persoonlijke verhalen, wauw! Zin? Welkom! http://www.mijnmoment.com/momenten‘ En dat deed mij weer denken aan een idee dat ik vorig jaar januari na Mijnmoment 2012 kreeg: hoe je Mijnmoment in kunt zetten binnen het bedrijfsleven.

Zoals ik vorig jaar Topinnovators startte, een blog over innovatie en de slimste innovators, zo ben ik ook nu dus weer op zoek naar een alternatief Mijnmoment. Want dat blijft knagen: hoe zet ik iets dergelijks al Mijnmoment in om het platform te verbeteren en er zelf daarnaast nog wat aan te verdienen. Mijnmomenter Joost de Valk (boven op de foto tijdens mijn interview met hem voor Hidden Champions) hoorde ik daar laatst in een recente video ook over… even zoeken, ik heb ‘m gefavorite: Victory of the Commons >>

Net als bij Topinnovators, waar het me gelukt is om er aan te verdienen. Indirect heb ik uit deze blog bijna de helft van m’n jaaromzet gehaald.

Dit jaar januari zat ik te broeden op een uitbouw van Mijnmoment. Verschillende inspirerende mensen brachten me op een goed spoor. En ik maakte daar weer een plan van, of idee eigenlijk meer… en daarover moest ik meteen enthousiast bloggen: Mijnmoment slash Communicatie was geboren.

Maar daar bleef het bij. Tot nu.

Ik lees die blog post en eigenlijk is het gewoon briljant. Ik moet er alleen meer voor doen dan alleen maar vragen ‘of men het iets vindt’ en ‘je aangesproken voelt om hierover eens met me van gedachten te wisselen’. Geen response.

Logisch, lijkt me.

Ik weet zelf dat bij dit soort nieuwe ideeën iets in werking moet treden waar niet mijn kracht ligt: organisatie. Concept, strategie en productie zijn termen die meer bij anderen passen dan bij mij. Mijn aanpak zou meer zijn: doen, proberen, leren, bijschaven, doen, project, verkoop etc.

En dat ga ik ook doen.

Het begin is er al: mmcommunicatie.com is vastgelegd. Net precies. Maar misschien is het beter om onder mijnmoment.com iets dergelijks te hangen.

MMCommunicatie zorgt voor meer begrip tussen mensen, collega’s en tussen consument, merk en bedrijf. Dit doet ze met het concept ‘Mijnmoment’, waarin ze medewerkers hun belangrijkste moment laten opschrijven waarin ze medewerkers interviewt en dit doet om verhalen over elkaars leven uit te wisselen. Met als doel meer begrip, de mensen makkelijker met elkaar laten communiceren en samenwerken en het bedrijf hierdoor een hogere omzet te genereren.

Ik ga gewoon een communicatiebureau starten. Gewoon starten, fuck it, see what happens. MMCommunicatie. MM van Mijn Moment inderdaad.

En dan ook wel punkmedia-style, want de communicatiemarkt heeft hier en daar wel wat verfrissing nodig. Hoe vaak ik als contentleverancier, fotograaf, videomaker wel niet merk dat een communicatie-adviseur niet op social media zit. Echt belachelijk. De wereld van de communicatie verandert zo snel, het is bijna niet meer bij te houden. Dat lukt mij wel en daarmee is MMCommunicatie een lean flexibel bureau in de voorhoede van de online communicatie. Ik zoek (zelf) partners.

Zoiets.

5 gedachten over “Ik start vandaag met MMCommunicatie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven