Isabel Mosk

Vanaf jongs af aan ben ik een dromer en naarmate ik ouder word, zijn mijn dromen veranderd. Vroeger droomde ik over een prins op het witte paard en nu over hetgeen waar ik gelukkig van word. Dat heeft er vast ook mee te maken dat ik mijn prins zes jaar geleden tegen ben gekomen. Als ik weer eens droom dan weet ik dat er iets staat te gebeuren. Al kan ik het vaak op dat moment niet plaatsen, diep in mijn hart weet ik dat er een verandering plaats gaat vinden. Ik moet dan ook mijn hart volgen, want als ik dat niet doe, sta ik mijn eigen geluk in de weg.

Paulo Coelho beschrijft dit mooi in zijn boek De Alchemist: “er zijn mensen die dromen om alleen te dromen en er zijn mensen die dromen om dromen daadwerkelijk uit te laten komen”. Als ik dit boek uit mijn boekenkast haal, herken ik mezelf in de hoofdpersoon van dit verhaal: de schaapsherder. Hij behoort tot de mensen die hun dromen uit laten komen. De herder gaat op reis, niet wetende wat hem te wachten staat, maar hij weet dat hij dit pad moet volgen. Hij ontmoet tijdens zijn reis bijzondere mensen, die hem allemaal, onbewust, iets meegeven. Het is mijn favoriete boek. Elke keer als ik het boek lees, haal ik er andere dingen uit. De kern blijft hetzelfde en dat is, dat ik op mijn gevoel moet vertrouwen en mijn hart moet volgen.

Ik kan me niet precies herinneren wanneer het gevoel begon, maar op een gegeven moment wist ik dat ik weer op reis moest gaan. Ik was niet helemaal gelukkig en mijn behoefte naar vrijheid werd steeds sterker. Een gevoel dat lastig te beschrijven is en sommige mensen ook niet altijd begrijpen. Zeven jaar geleden heb ik dezelfde beslissing gemaakt en deze reis van 9 maanden heeft mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen voorstellen. Daarnaast speelde mee dat Pim, mijn vriend, al een tijd dezelfde reiswens heeft. Begin december hakte ik daarom de knoop door. Ik zei mijn baan bij Think! Amsterdam op en plande een reis voor 5 maanden! De keuze was niet makkelijk, maar een herder weet wanneer hij weer verder moet.

Pim en ik waren er snel uit, dat wij ook een deel zonder elkaar gaan reizen. Ik wil tijd voor mezelf om me te bezinnen op de volgende stappen in mijn carrière. Er zijn al wat ideeën, maar ik wil de tijd nemen om die uit te werken. En hij heeft altijd al alleen een lange reis willen maken. Ik weet als geen andere waarom hij dit alleen wilt doen. Liefde is loslaten en ik gun hem dit. Dit is hét moment. Ik kan niet wachten om al zijn verhalen te horen als ik hem weer zie in India.

Reizen is mijn grootste passie en ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit kan doen. Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen periode heeft geïnspireerd en gesteund.

Isabel Mosk 2


Ik ben Isabel Mosk (@isabelmosk) en ik woon in Amsterdam met Pim. Ik ben online strateeg en werkzaam in de wereld van destinatiemarketing. Mijn grootste passie is reizen en mijn ultieme droom is om Antarctica te bezoeken. In januari ga ik vijf maanden op reis naar mijn favoriete werelddeel: Azië.

11 gedachten over “Isabel Mosk”

  1. Dat jij je hart durft te volgen om dromen waar te maken is prachtig! Maak er een prachtige reis van samen en ieder individueel en daarna ligt er vast een mooie nieuwe uitdaging klaar. Geniet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven